FC Den Bosch moet genoegen nemen met gelijkspel

Foto: Kees Vos fotografie

Zaterdagavond viel het net niet de goede kant op. De Bosschenaren kregen in de tweede helft de kansen, maar wisten niet tot een overwinning te komen.  Coach Kaczmarek maakte drie veranderingen in de basisopstelling. Roggeveen werd vervangen door Ojrzynski, de schorsing van Zelalem was over dus die speelde in plaats van Oulad M’Hand en Mulders kreeg de voorkeur boven Gyamfi.

Het eerste kwartier was echt het moment dat beide ploegen nog even moesten opstarten. Het tempo lag relatief laag en er mislukten in de opbouw veel dingen bij beide ploegen. Door dit spelbeeld kwamen er geen vroege kansen en keken beide ploegen eigenlijk de kat uit de boom.

Na kwart wedstrijd regende het vreselijk hard en onder die omstandigheden ontpopte Jong FC Utrecht zich tot de bovenliggende partij. Het gladde veld versnelde de passes over de grond en hielp mee met het spel van zijkant naar zijkant te verleggen. Ojrzynski moest daardoor een aantal keer ingrijpen met relatief simpele reddingen en de achterste linie blokkeerde ook een paar schoten zodat de keeper niet getest kon worden.

In de dertigste minuut was daar de eerste echte kans voor de Bosschenaren. Door goed combinatiespel aan de linkerkant van het veld kon Ikeshita aan de bal komen in de zestien. Met zijn linkerbeen schoot hij hard maar de richting ontbrak, waardoor de bal gepakt kon worden door doelman Raatsie.

Later verslikte De Groot zich helemaal in de bal. Een lange pass door de lucht werd totaal verkeerd ingeschat door de linksachter, waardoor Schlichting van Jong FC Utrecht opeens oog in oog stond met Ojrzynski. De doelman kwam snel uit en werd met een stiftje gepasseerd, maar gelukkig belandde het schot naast het doel en niet in het net.

FC Den Bosch had veel tijd nodig om echt op te starten, maar aan het einde van de eerste helft begon er steeds meer te lukken aan de bal. De stand was dus nog 0-0 toen de mannen van Tomasz Kaczmarek aan de thee gingen.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft.

Mbete had duidelijk erg veel last van het zeiknatte veld. Bij het proberen van wegdraaien gleed hij uit en kon Jong FC Utrecht gaan profiteren van een gegeven counter. De Bosschenaren bleven gespaard, want de kans ging rakelings naast. Mbete kon dus weer opgelucht ademhalen.

In de 54e minuut was daar de grote kans voor FC Den Bosch. Mulders werd helemaal vrijgespeeld in het strafschopgebied en had zijn medespelers voor het uitkiezen. Kostorz werd dan ook bereikt met een lage voorzet, alleen zijn inzet werd gepakt door Raatsie. Echter wist Boumassaoudi de rebound van heel dichtbij keihard binnen te rammen. 1-0!

Het tempo werd na het bereiken van de voorsprong wat lager en het belangrijkste was de Domstedelingen weerhouden van scoren of überhaupt kansen laten creëren. Dat lukte heel aardig tot de 72e minuut. Een vrije trap op een paar meter van het strafschopgebied werd feilloos geraakt door El Arguioui. De bal vloog in het zijnet buiten het bereik van keeper Ojrzynski. Een doelpunt dat werkelijk uit de lucht kwam vallen.

De laatste tien minuten van de wedstrijd werden ingeluid met een drievoudige wissel aan Bossche kant. Het betaalde zich later uit in een heel mooie mogelijkheid. Vicario wist Mulders te bereiken in de zestien met een haarfijne pass. Mulders haalde verwoestend uit, maar mikte net een paar centimeter te hoog.

Met drie minuten blessuretijd konden de Bosschenaren een slotoffensief organiseren. Dat zorgde voor veel kansen in die relatief korte tijd. Leijten en Vicario wisten uit goede posities de keeper niet te verslaan en aan de andere kant wist Ojrzynski nog heel knap een grote kans te pareren. Het leverde uiteindelijk helaas niks op voor FC Den Bosch en dus was de eindstand 1-1.

Aankomende vrijdagavond speelt FC Den Bosch uit tegen FC Emmen. Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog te krijgen via https://tickets.fcdenbosch.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen