Lastige uitwedstrijd voor FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

Na twee thuiswedstrijden in een week tijd mogen de mannen van Tomasz Kaczmarek afreizen naar Drenthe. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Emmen.

In de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht kende FC Den Bosch een lastig eerste half uur. Wel kwamen de Bosschenaren op voorsprong door een doelpunt van Boumassaoudi. Voor de overwinning was het niet genoeg, want een vrije trap van El Arguioui leidde tot de gelijkmaker. In de slotfase kwamen beide ploegen nog heel dichtbij winnende treffers, maar dat mocht niet zo zijn waardoor FC Den Bosch maar een punt overhield aan het duel.

Aankomende tegenstander FC Emmen doet volop mee in de strijd voor promotie naar het hoogste niveau. De ploeg die vorig seizoen nog uitkwam in de Eredivisie staat op een mooie vierde plek en staan maar vier punten af van de koploper. De ploeg uit Drenthe verloor nog niet vaak dit seizoen en de punten werden het vaakst gepakt in wedstrijden tegen zwakkere ploegen. Tegenstanders zoals VVV-Venlo, ADO Den Haag, SC Cambuur en FC Groningen werd bijvoorbeeld niet van gewonnen.

Tomasz Kaczmarek beantwoordde via de Instagrampagina van FC Den Bosch vragen van supporters. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht kwam ter sprake: “Voorafgaand aan de wedstrijd wist ik al dat we niet zomaar een perfecte wedstrijd konden gaan spelen. Het was namelijk twee dagen na de bekerwedstrijd en we speelden tegen een jong team. De jonge teams spelen met een ‘niks te verliezen’-mentaliteit. Er waren dan ook delen in de wedstrijd, zoals de eerste dertig minuten, waarin we moesten lijden als een groep. Om ook eerlijk te zijn gaven we maar twee momenten weg waarbij het schot moesten blokkeren in de zestien. Na een derde wedstrijd werd ons voetbal dan ook beter en op deze manier ontstond er een open wedstrijd. Voor ons is het belangrijk om als team te begrijpen dat wanneer we op 1-0 staan dat we slimmer spelen en dus niet zo’n vrije trap weggeven.”

De laatste keer dat FC Den Bosch won in Emmen was op 8-2-2013. Toen maakte Tom van Weert het verschil. Door zijn twee doelpunten werd een overwinning over de streep getrokken door de Bosschenaren in een wedstrijd die eindigde in 1-2.

Morgen dus een uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma. Tomasz Kaczmarek had daar nog het volgende over te zeggen: “We weten dat FC Emmen een redelijk team is, maar we houden van de uitdaging om zulke uitwedstrijden te hebben. Maar wat zeker is, is ons doel om weer het niveau van de oudere uitwedstrijden te behalen. Ik vind dat we in die wedstrijden goed mee kunnen komen en altijd voor de punten gaan. We zullen wel moeten omgaan met de aanvallende kwaliteiten die FC Emmen heeft en überhaupt omgaan met de ervaring die in de ploeg zit. Maar bovenal hebben we er echt zin in en voelen we ons goed om weer voor de punten te gaan.”

De wedstrijd begint om 20.00 uur in stadion De Oude Meerdijk. Ben je niet mee naar deze uitwedstrijd? Dan is de wedstrijd live te zien op ESPN 3

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen