Mees Laros tekent profcontract bij FC Den Bosch

Foto: Fc Den Bosch

Mees Laros heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Den Bosch. De geboren Brabander die sinds zijn negende deel uitmaakt van de FC Den Bosch Jeugdopleiding, tekent een contract voor tweeënhalf jaar. Afgelopen zomer werd Laros door hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek voor een trainingsstage bij de A-selectie gehaald.

De blonde verdediger maakte indruk in die voorbereidingsperiode en komt sindsdien voor zowel FC Den Bosch 1 als Onder21 in actie. In de Bossche hoofdmacht debuteerde Laros op 11 augustus in de openingswedstrijd van het seizoen (FC Den Bosch – TOP Oss, 1-0).

Mees Laros: “Sinds deze zomer train ik als een profvoetballer en nu ben ik het ook echt! Ik ben enorm blij dat ik een profcontract heb mogen tekenen, want dat is wat ik al van jongs af aan wil: voetballer worden. Dat de technische leiding dat potentieel in mij ziet vind ik fantastisch. Het is snel gegaan, want vorig seizoen zat ik nog bij O18. Toen ik hoorde dat ik in de voorbereiding met het eerste mee mocht trainen, hoopte ik erop dat ik een keertje bij de wedstrijdselectie zou zitten. Dat ik vervolgens vrijwel elke training met 1 mee heb gedaan, speeltijd kreeg in de vriendschappelijke wedstrijden en vervolgens mocht debuteren in de allereerste wedstrijd van het seizoen, had ik totaal niet verwacht. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Daar heb ik natuurlijk ook keihard voor gewerkt, maar het is niet vanzelfsprekend dat dat beloond wordt met een contract. Inmiddels heb ik mijn persoonlijke doelen wel een beetje bijgesteld. Meer speelminuten en wedstrijden achter mijn naam zetten dan de vier die er nu staan, dat is het streven. Ik wil laten zien dat ik het eerste waard ben en ik wil van waarde zijn voor het team.”

Yousuf Sajjad: “We zijn erg blij dat Mees zijn handtekening onder zijn eerste profcontract bij ons heeft gezet. Mees doorliep de leeftijdsgroepen in onze jeugdopleiding en heeft de succesvolle stap gezet naar de eerste elftal selectie, waar hij nu op regelmatige basis deel van uitmaakt. Zijn capaciteiten en inzet laat hij elke training zien. Mees is wat je noemt een moedige speler. Dat toonde hij direct al in zijn debuutwedstrijd tegen Top Oss. Sindsdien heeft hij in nog drie wedstrijden zijn opwachting gemaakt. De overstap van de jeugd naar de A-selectie is een behoorlijke transitie. Hiervoor nemen we de tijd, maar Mees heeft het in zich om een ​​sleutelfiguur te worden in FC Den Bosch 1. Daar werken we met elkaar naartoe. De jeugdopleiding verdient een groot compliment voor de bijdrage die zij hebben gehad in de ontwikkeling van Mees. Promotie vanuit de eigen geledingen is essentieel voor onze manier van werken. Dat de A-selectie voor een belangrijk deel bestaat en blijft bestaan uit zelf opgeleide spelers, is onderdeel van het DNA van FC Den Bosch. De opleiding heeft Mees uitstekend op zijn profcarrière voorbereid.”

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen