Ook Bart Kemmeren (16) tekent profcontract bij FC Den Bosch

Foto: FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft jeugdspeler Bart Kemmeren vastgelegd tot de zomer van 2026. De zestienjarige verdediger is bij de Bosschenaren de jongste contractspeler ooit. Kemmeren speelt al sinds z’n achtste in de opleiding van FC Den Bosch. Als vijftienjarige maakte hij afgelopen seizoen deel uit van de O18 selectie.

Deze zomer trainde hij de hele voorbereiding mee met de A-selectie. Ook maakte hij in verschillende oefenduels zijn opwachting. Tot een officieel debuut in FC Den Bosch 1 kwam het nog niet, maar Kemmeren behoorde al wel een aantal keer tot de wedstrijdselectie van de Bosschenaren.

Bart Kemmeren: “Superblij ben ik met mijn allereerste profcontract bij FC Den Bosch, dat al sinds mijn achtste mijn club is. Heel bijzonder vind ik het ook dat ik de jongste speler ooit ben die hier een contract mag tekenen. Sinds vorig seizoen gaat het snel met mijn ontwikkeling. Als je als vijftienjarige bij Onder 18 komt, dan moet je fysiek aanpoten. Ik heb hard gewerkt om mijn mannetje te kunnen staan. Dat is kennelijk opgevallen en toen ik aan het einde van het afgelopen seizoen hoorde dat ik de voorbereiding bij 1 zou volgen, was ik toch wel verrast. Na mijn officieuze debuut in het eerste, wil ik nu heel graag in een competitiewedstrijd debuteren. Een paar keer was ik daar dichtbij, maar de wedstrijden die ik op de bank zat leenden zich niet voor een invalbeurt. Ik blijf gewoon hard werken en mijn best doen, dan komt dat wel. In de toekomst hoop ik uit te groeien tot een vaste waarde in het team.”

Manager Voetbalzaken Yousuf Sajjad: “We zijn opgetogen dat Bart zijn eerste profcontract heeft getekend. Bart heeft voldoende kwaliteiten getoond om regelmatig deel uit te kunnen maken van de trainingsgroep van het eerste elftal. Ook het gegeven dat Bart is opgeroepen voor het Nederlands O17 elftal, is een indicator voor zijn potentieel. We blijven werken aan zijn gestage overstap naar het eerste en om in dat team een belangrijke speler te worden. Onze felicitaties gaan uit naar Bart en naar iedereen in de jeugdopleiding die een rol heeft gespeeld in zijn ontplooiing van jeugd- naar profspeler. We willen niets liever dan dat jeugdspelers vanuit de eigen opleiding doorstromen naar de A-selectie. Met Bart heeft de opleiding weer een talentvolle speler afgeleverd die bekend is met de clubcultuur en die uitstekend is voorbereid op zijn promotie naar het vlaggenschip.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen