Pakt FC Den Bosch drie punten tegen Telstar?

Foto: Kees Vos Fotografie

Na de nipte verliespartij in Drenthe kunnen de Bosschenaren zich weer klaarmaken voor een wedstrijd in eigen huis. Om 18:45 uur wordt er vrijdagavond afgetrapt tegen Telstar in De Vliert.

Op De Oude Meerdijk hielden de Bosschenaren goed stand tegen de nummer drie van de competitie. Ojrzynski stond goed te keepen en het plan van het team werkte duidelijk. Op de counter kwamen er zelfs mogelijkheden voor FC Den Bosch. Maar helaas was daar weer een zeer ongelukkige penaltysituatie die nadelig was. FC Emmen gaf na het maken van de 1-0 via de strafschop weinig meer weg en hielden de punten in eigen huis.

Telstar heeft het dit seizoen zwaar. Na veertien wedstrijden staat de ploeg uit Velsen-Zuid uit op de 19e plek. Daarin wisten ze maar drie keer te winnen en een keer gelijk te spelen. Alle overwinningen werden in eigen huis gepakt en uit werd er pas een punt bemachtigd. De wedstrijd in De Vliert morgen zal voor de mannen van Mike Snoei weer voelen als een zware test. En hebben de Bosschenaren weer de kans om een driepunter te pakken.

Via de Instagrampagina van FC Den Bosch beantwoordde coach Kaczmarek vragen van de supporters. De interlandperiode kwam daarbij ter sprake: “Het is een speciale situatie dat we spelen terwijl er spelers weg zijn, maar we nemen nog steeds altijd dezelfde aanpak en focussen op de jongens die nu beschikbaar zijn. Het is ook altijd een goede periode wanneer er een interlandperiode is en we missen 2 à 3 spelers om dan te kijken naar jeugdspelers en die een kans te geven. We begrijpen altijd hoe we deze momenten moeten gebruiken. Maar bovendien vinden wij het heel belangrijk hoe de jongens het doen met hun nationale elftal. Voor hen zijn het belangrijke wedstrijden, is het een goede kans op ontwikkeling en kunnen ze internationaal voetbal meemaken. Het is heel bijzonder en we hopen dat ze successen kennen.”

In 2021 werd voor het laatst thuis gewonnen van Telstar. Tijdens een typische coronaperiode wedstrijd, met dus een leeg stadion, werd er met 4-1 gewonnen van de ploeg uit Noord-Holland. De doelpuntenmakers waren: Van Bakel (tweemaal), Van der Velden en Hornkamp.

Morgen dus een zeer belangrijke wedstrijd tegen Telstar. Tomasz Kaczmarek kon daar nog het volgende over vertellen: “Telstar is een fysieke ploeg met veel ervaring, ze spelen graag met mandekking en zijn altijd op zoek naar duels. Het is een team dat in hun verliespartijen maar nipt aan de verkeerde kant zaten en dus altijd goede partij bieden. Maar voor ons zijn thuiswedstrijden, duels die we willen winnen en we er zelfs bij voelen dat we moeten willen. En morgen is er voor ons een duidelijk doel en dat is winnen.”

FC Den Bosch tegen Telstar staat in het thema van ‘Ieder kind moet op voetbal kunnen’. Deze wedstrijd sluit aan bij de internationale dag van de rechten van het kind die op 20 november plaatsvindt. Ken je een kind dat graag zou willen voetballen, maar waarvoor de middelen ontbreken? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt hulp! Kijk op https://jeugdfondssportencultuur.nl/help-een-kind/  voor meer informatie en hoe je kunt helpen. Laten we samen ervoor zorgen dat ieder kind de kans krijgt om deel uit te maken van het voetbalplezier!

De wedstrijd begint vrijdagavond om 18.45 uur in stadion De Vliert. Heb je nog geen kaartje? Ga dan snel naar tickets.fcdenbosch.nl. Ben je er niet bij in het stadion? Dan is de wedstrijd live te zien op ESPN!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen