Enkele nieuwtjes vanuit Indoor Brabant 2024

Foto: Visit Brabant

Het jaarlijkse paardenfestijn Indoor Brabant – The Ducht Master was voor de liefhebber van paardensport een evenement met vele facetten. De combinatie paard en ruiter zorgde weer voor verbazingwekkende momenten. Hier een kleine greep uit enkele activiteiten.

Razendsnelle De Luca wint VAN SCHIJNDEL BOUWGROEP INDOOR DERBY

Het is al jaar en dag één van de spectaculairste rubrieken van The Dutch Masters, de Van Schijndel Bouwgroep Indoor Derby. Uitverkochte tribunes en publiek dat rijen dik langs de corridor staat zorgen voor een fantastische sfeer in de Brabanthallen. De Italiaanse Lorenzo de Luca wist vanavond met een razendsnelle tijd en foutloze rit de Indoor Derby op zijn naam te schrijven.

Zijn merrie Dirka de Blondel liet zien in hoge snelheid het parcours met veel gemak te voltooien. Gisteravond liet deze combinatie al zien in goede vorm te zijn, door het 1.45m direct op tijd te winnen. Lorenzo de Luca gaf toen al aan dat hij goede hoop had op de overwinning. Dirka de Blondel stelde allerminst teleur. De Italiaanse topruiter won voor het eerst in zijn carrière de derby. Met een grote sprong over de allerlaatste hindernis stopten zij de tijd op 77.79 seconden.

Zijn landgenoot Emanuele Gaudiano deed een serieuze poging als laatste starter. Deze Italiaanse ruiter wist de Derby van Den Bosch al verschillende keren te winnen, maar kon niet aan de tijd van de Luca tippen. Zijn Zirocco Blue VDL-ruin Jaja finishte in 78.95. De Belgische Gudrun Patteet noteerde onderweg een springfout met Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs (v.Bamako de Muze) maar bleek toch sneller dan publieksfavoriet Piet Raijmakers Jr. Hij werd met Van Schijndel’s Olaya Z vierde.

 

Modolo Zanotelli en Cornest enige dubbele foutloze in Audo prijs 

De Audi Prijs was een spannend slotstuk van de derde dag van The Dutch Masters. Slechts drie ruiters wisten het parcours van Louis Konickx foutloos af te leggen. Uiteindelijk ging de winst naar Brazilië, naar Marlon Modolo Zanotelli en Cornest.

De Audi Prijs, die over een hoogte van 1.55m werd uitgeschreven kende maar één dubbel foutloze combinatie. De charmante schimmel Cornest (v.Balou de Reventon) kwam niet in de buurt van de balken en daar maakte Marlon Modolo Zanotelli handig gebruik van. Met korte wendingen en een flinke eindsprint schreef hij de overwinning op naam.

“Cornest is een fantastisch paard, dat zich super ontwikkeld. Dit wordt een speciaal paard in de toekomst voor mij. Dit is een fantastische wedstrijd en het publiek was echt geweldig. Ik had niet verwacht dat ik de enige dubbel nuller zou zijn, vooral niet op dit niveau. Het was een pittige proef, met maar drie foutloze rondes. Ik heb mij aan mijn eigen plan gehouden en dat pakte heel goed uit.”

Het was een Braziliaans een tweetje met Yuri Mansur en Catch Me Marathon (v.Contagio) op de tweede plaats. Zij noteerde vier strafpunten in de barrage. Derde werd Scott Brash met Hello Valentino. Zij liepen tegen een weigering aan na een zeer krappe wending, maar herpakte zich heel goed.

 

Amber Hage wint BESTRONICS KÜR op muziek, TEAM HURRICANES wint viertallen Freestyle 

In de tweede piste van The Dutch Masters kwamen gisteren volop regionale ruiters en amazones aan de start, via de regiokampioenschappen hebben zij zich weten te selecteren. In het ZZ-Licht ging de winst naar Amber Hage, bij de viertallen was het team Hurricanes dat onverslaanbaar bleek in de Bestronics kür op muziek,

Alle kampioenen van de regiokampioenschappen (in de klassen Z1, Z2 en ZZ-Licht) ontvingen naast een uitnodiging voor de KNHS Indoorkampioenschappen ook een felbegeerd ticket voor The Dutch Masters. De uitslag van de ZZ-Licht-Kür in de Brabanthallen was nagenoeg gelijk aan die van de nationale indoorkampioenschappen.

KNHS Indoorkampioen Amber Hage stuurde gisteren de Dream Boy-zoon Mercurius ACM naar een score van 79,150%. Daarmee verwees zij Lynne Maas met Lolly-Pop M (v.Everdale) naar de tweede plaats met een score van 74,966%. Nicky Snijder mocht de derde prijs in ontvangst komen nemen nadat zijn kür werd gewaardeerd met 73.591%.

In de Bestronics Prijs viertallen kür op muziek namen zes teams het tegen elkaar op in de klasse Z/ZZ. Het was team Hurricanes dat met 80% ruimschoots de overwinning opeiste. Met een score van 76,10% werd Team 4 Symphony tweede, gevolgd door Team Kánonne! by Höveler. Hun optreden werd beloond met 74,50% en een derde plaats.

Voor meer nieuws over dit festijn kijk dan hier

Bron: The Dutchmasters

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen