Teun van Grunsven (24) nog tenminste twee jaar bij FC Den Bosch

Foto: FC Den Bosch

FC Den Bosch en Teun van Grunsven hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De huidige overeenkomst met de verdediger liep op 30 juni af. Van Grunsven, die nu tot 1 juli 2026 aan FC Den Bosch verbonden is, maakt sinds januari 2021 deel uit van de Bossche hoofdmacht.

Hij debuteerde in Stadion De Vliert op 6 augustus 2022 in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Sindsdien kwam Van Grunsven in 73 officiƫle wedstrijden in actie voor de Bosschenaren.

Teun van Grunsven: “Ik heb bijgetekend, omdat ik denk dat we als club en team een goede weg zijn ingeslagen. De voetbalvisie van de technische leiding en het profklimaat dat hiervoor gecreĆ«erd is zijn ideaal om als voetballer en als mens te kunnen groeien. Ik wil hier graag deel van uit blijven maken en met dit team een volgende fase in. Dat we goed bezig zijn is dit seizoen nog niet terug te zien in de voor iedereen zichtbare resultaten, maar ik ben ervan overtuigd dat dat dit slechts een kwestie van tijd is als we deze koers aanhouden. De punten komen dan vanzelf.”

Manager Voetbalzaken Yousuf Sajjad: “Met onze selectie doorlopen we dit seizoen verschillende ontwikkelstadia en het kwalitatief versterken van de selectie blijft van cruciaal belang. Tegelijkertijd is het ook essentieel om die spelers voor FC Den Bosch te behouden die zich zichtbaar verbeteren en hun waarde op meerdere fronten laten zien. Teun is zo’n speler. Door de langdurige afwezigheid van Danny Verbeek was hij in meerdere wedstrijden aanvoerder van het team. Hij is een belangrijke persoon binnen de groep geworden en dat komt mede door zijn groei mindset. Teun verbetert zich niet alleen als voetballer, maar ook als leider. Dat hadden we ook als ontwikkeldoel voor ogen in onze samenwerking met Teun en dat maakt hij waar. We zijn erg blij dat Teun heeft besloten langer bij
FC Den Bosch te willen blijven. Net als Stan Maas en Nick de Groot komt Teun uit de regio en is hij een speler met wie we verder willen. Dit zijn spelers met een compleet palet aan kwaliteiten en met een profmentaliteit waarop we kunnen voortbouwen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen