FC Den Bosch onderuit in een regenachtig Maastricht

FC Den Bosch ging op zaterdagavond op bezoek in De Geusselt. FC Den Bosch speelde driekwart wedstrijd met een man meer, maar wist hier geen voordeel uit te halen. 1-0 voor MVV.

Met vier andere namen aan de aftrap dan vorige week in de wedstrijd tegen Willem II begon FC Den Bosch aan de wedstrijd tegen MVV Maastricht. Ojrzynski, Zelalem, Ikeshita, Maas, en Gyamfi begonnen in de basis. Mede vanwege vier afwezige internationals, moest Kaczmarek veel veranderen op het wedstrijdformulier.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na 5 minuten kwam MVV door aan de rechterkant. Een strakke voorzet kwam voor de voeten van Remans. De spits leek makkelijk de 1-0 binnen te lopen, maar een prachtige save van Ojrzynski voorkwam een treffer. De doelman bleef even aangeslagen op de grond liggen, maar kon na een korte behandeling de wedstrijd voortzetten.

Wat lange tijd onmogelijk leek, kwam na een kwart wedstrijd uit. FC Den Bosch kreeg een strafschop mee. Een lange bal van achteruit van Teun van Grunsven zette Gyamfi vrij voor het doel. De wingback werd oog-in-oog met de keeper in de rug gelopen en de bal ging op de stip. Labylle kreeg rood voor de overtreding.

Kacper Kostroz ging achter de bal staan. De spits schoot de bal door het midden, waar doelman Matthhys de bal met de voeten wist te keren.

Na ruim een half uur spelen toonde MVV weer een teken van leven. Mart Remans kreeg een dubbele schietkans in de 16. Schot 1 werd geblokt, de tweede poging was een afzwaaier ver naast het doel.

Na de rode kaart bepaalde FC Den Bosch het spelbeeld. De ploeg had veelvoudig de bal en zocht de weg naar voren. Nick de Groot was de man die tot tweemaal toe het meest dichtbij kwam. Na 43 minuten slingerde Dennis Gyamfi de bal gevaarlijk voor het doel. De wingback aan de andere kant kon net geen contact maken met de bal, ondanks dat er niemand om hem heen te bekennen was. Een minuut later was het weer De Groot. Ditmaal kon doelman Matthys een schot stoppen in de korte hoek.

Na de rust bleef het spelbeeld gelijk. FC Den Bosch had de bal, maar kwam er niet écht doorheen bij de thuisploeg. Lange fases van balbezit eindigden vaak voordat er een schot gelost kon worden. De eerste poging op doel van de tweede helft kon pas na 66 minuten genoteerd worden. Kostorz kopte in de handen van Matthys.

Een kwartier voor tijd is het de thuisploeg wat op voorsprong kwam. Na een rommelige situatie voor het doel van FC Den Bosch, weet Remans te scoren. De aanvaller kreeg plots de bal voor zijn voeten en schoot hem met zijn rechter achter Ojrzynski.

In de slotfase van de wedstrijd bracht Kaczmarek Danny Verbeek en Rein van Hedel in het veld. Voor de laatst genoemde een mooi moment. Hij doorliep meerdere elftallen van onze eigen jeugdopleiding en maakte vanavond zijn debuut voor het eerste elftal.

In de slotfase wist FC Den Bosch geen aanspraak meer te maken op een doelpunt. Een slotoffensief bleef uit, waardoor de Bosschenaren puntloos huiswaarts keren. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma. Tot dan!