FC Den Bosch op jacht naar derde overwinning op rij

Na twee achtereenvolgende overwinning op vreemde bodem speelt FC Den Bosch vrijdagavond in eigen huis tegen NAC Breda.

Afgelopen maandag speelde afgelopen maandag in Utrecht tegen Jong FC Utrecht. Op een regenachtige avond wisten beide ploegen niet veel kansen bij elkaar te spelen in de eerste helft. Na een gevecht tegen de elementen kwam Jong FC Utrecht goed uit de kleedkamers. Toch kwam FC Den Bosch net voor het uur op voorsprong. Gedion Zelalem won de bal op het middenveld, waarna Salah-Eddine Oulad M’Hand het balbezit overnam. De huurling van Arsenal stak de bal in de loop van Jaron Vicario. De international van Curaçao kapte naar binnen en loste direct een schot. Het schot werd van richting veranderd door Nazjir Held en vloog binnen in de rechterbovenhoek. Hierna probeerde de beloftenploeg uit Utrecht de gelijkmaker bij elkaar te spelen, maar goed verdedigend werk van Bossche kant kon dit voorkomen. In de laatste minuut van de blessuretijd kopte invaller Achraf Boumnjal niet goed gericht terug op zijn doelman, de bal vloog te ver naar de zijkant terug waardoor doelman Andreas Dithmer alleen nog maar kon pareren. Sebastiaan van Bakel kon de afvallende bal in een keer binnentikken en zo de eindstand van 0-2 op het scorebord schieten.

NAC Breda speelde vorige week vrijdag in eigen huis tegen hoogvlieger FC Dordrecht. Matthew Garbett zette een overtuigende rush in over het middenveld en ging vervolgens de een-twee aan met Aime Omgba. De Nieuw-Zeelandse international had vervolgens de bal voor het intikken waardoor de ploeg uit Breda in de eerste minuut al de voorsprong te pakken had. Hierna namen de bezoekers uit Dordrecht het initiatief over. Na een kwartier schoot Mathis Suray vanaf net buiten de zestien de gelijkmaker binnen. In de 39e minuut kwam FC Dordrecht op voorsprong nadat Sebaoui de bal in de verre hoek over doelman Van de Merbel wipte. Toen de tweede helft pas enkele minuten bezig was breidde de bezoekers hun voorsprong uit. Kriwak stuurde, met het hoofd, de bal fraai richting de verre hoek. Na nog een aantal kansen voor de bezoekers maakte Osundina de malaise compleet voor NAC door de 1-4 via binnenkant paal raak te koppen. NAC Breda verloor zo met ruime cijfers van FC Dordrecht. NAC Breda bevindt zich momenteel op de 7e plaats op de ranglijst en doet dus nog mee voor play-off plaatsing.

Vorig seizoen wist FC Den Bosch in De Vliert met 3-2 te winnen van de aankomende tegenstander. De Bosschenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Na tien minuten stak Stan Maas vanuit de linksbackpositie het halve veld over, om vervolgens de bal voor te geven. De voorzet kwam voor de voeten van Faris Hammouti die niet twijfelde en in een keer de bal binnenschoof. Zeven minuten later scoorde Joey Konings bijna een fraaie volley. Zijn schot werd echter gekeerd door doelman Kortsmit. Nog voor het uur ontving Faris Hammouti de bal aan de linkerkant van de zestien, hij lepelde de bal vanaf de achterlijn voor het doel. Danny Verbeek kopte de bal van dichtbij tegen de touwen waarna het feest losbarstte op de M-side. Een kwartier later was het weer raak. Ditmaal was Danny Verbeek vanaf de linkerzijde de aangever en was Joey Konings het eindstation. Aanvaller Konings kopte op zijn beurt de bal binnen. De 3-0 stond op het scorebord in De Vliert. Direct vanaf de aftrap bracht Thomas Marijnissen namens NAC de spanning terug door uit een lange bal te scoren. Tien minuten voor tijd kopte Jort van der Sande ook nog de 3-2 binnen waardoor het echt spannend werd in de slotfase. FC Den Bosch hield stand en won zo in eigen huis van NAC Breda.

Er wordt vrijdag om 20.00 afgetrapt in Stadion De Vliert. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2. Ook is de wedstrijd te volgen via de socialmediakanalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan