Opnieuw winst voor FC Den Bosch

FC Den Bosch speelde vrijdagavond in Venlo tegen VVV-Venlo. De wedstrijd met vijf doelpunten werd in de slotfase beslist in het voordeel van de Bosschenaren. 2-3.

Twee wijzigingen tegenover de wedstrijd tegen NAC Breda. Mees Laros en Shalva Ogbaidze startten in de basis. Dat ging ten koste van Nick de Groot en Danny Verbeek.

Het eerste gevaar van de wedstrijd liet een kwartier op zich wachten. Elias Sierra pikte de bal op het middenveld op en haalde van ver uit. Het schot vloog rakelings naast de kruising van het Bossche doel. De volgende kans kwam pas bijna tien minuten later, toen Sierra van net binnen de 16 uithaalde met links. Maar zijn poging vloog wederom naast.

Na ruim een half uur mocht FC Den Bosch ook haar eerste grote kans noteren. Een voorzet van Rik Mulders viel zo op het hoofd van Kacper Kostorz. De Pools spits kopte net naast het doel van Delano van Crooij.

VVV-Venlo schoot tien minuten voor de rust twee keer van afstand op doel. Eerst was het aan Levi Smans en vervolgens haalde Richard Sedlacek uit. Beide schoten werden door Krisztian Hegyi gepareerd. Enkele minuten hierna werd de thuisploeg tot tweemaal toe gevaarlijk voor het doel. Uit een hoekschop ontstonden rommelige situaties voor het Bossche doel, maar de verdediging kon voorkomen dat VVV op voorsprong kwam.

Kort voor rust werd FC Den Bosch weer gevaarlijk. Kostorz werd na goed combineren aangespeeld door Oulad M’hand. Het schot van de Poolse spits werd verwerkt tot een hoekschop. Uit de hoekschop kopte Van Grunsven op doel, maar Van Crooij wist redding te brengen voor de Venlonaren.

In de blessuretijd van de eerste helft nam FC Den Bosch de voorsprong. Victor van den Bogert won een kopduel op het middenveld. Stan Henderikx probeerde bal terug te spelen op zijn centrale partner Rik Ketting. Maar de bal werd onderschept door de druk zettende Jaron Vicario. De international van Curaçao pikte de bal op en schoof deze binnen achter doelman Delano van Crooij. Waar de brilstand een logische ruststand leek stond FC Den Bosch ineens 0-1 voor. Een perfect moment om te scoren!

VVV-Venlo kwam snel op gelijke stand in de tweede helft. Een individuele actie van Levi Smans werd bekroond met een doelpunt. De aanvallende middenvelder kapte naar binnen en haalde uit. Zijn schot vond de rechterbovenhoek. FC Den Bosch had echter niet lang nodig om deze tik te verwerken. Oulad M’hand gaf een diepe bal op Kacper Kostorz. De spits gaf de bal op zijn beurt weer terug aan Oulad M’hand. De huurling van Arsenal nam aan en schoot overtuigend raak. Binnen enkele minuten kwamen de Bosschenaren weer op voorsprong!

Op het uur een grote kans voor VVV. De bal viel zo voor de voeten van spits Kosidis, maar door alert optreden van Hegyi behielden de Bosschenaren hun voorsprong. Enkele minuten later wist Hegyi weer fraai te redden toen er vanuit een diepe voorzet op doel gekopt werd.

Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Levi Smans draaide de bal voor uit een vrije trap. Michail Kosidis verlengde de bal het doel in. Het leek deze wedstrijd nog niet gedaan met de doelpunten.

FC Den Bosch wist ook deze tik goed te verwerken. Gedion Zelalem draaide goed de ruimte in op het middenveld, waarna hij de bal aan Rein van Hedel gaf. De jonge middenvelder gaf op zijn beurt de bal aan Mees Laros. De linksback gaf een lage voorzet die binnen werd getikt door Kacper Kostorz. De Poolse spits maakte alweer zijn 16e van het seizoen.

In de slotfase wist FC Den Bosch te voorkomen dat de thuisploeg nog gevaarlijk werd. De Bosschenaren trokken de overwinning over de streep en wonnen daardoor de drie laatste uitwedstrijden op een rij.

William van Overbeek: “Ik heb een ploeg gezien die niet in paniek raakte na tegentreffers. Je maakt schitterende goals uit fantastische aanvallen. Kacper schiet nog op de lat, dan denk je we gaan door naar 3-1. VVV blijft gevaarlijk uit spelhervattingen en dat wisten we. We brengen jonge gasten in, die het heel goed doen. Als de ploeg goed staat kunnen die jonge gasten ook makkelijker mee. Je ziet het met Mees Laros. Goede voorzet, Kacper werkt als een echte spits af. Op het einde kan het twee kanten op, maar wij bleven scherp en gefocust. Dat resulteert dan in een 2-3 overwinning. ”

Volgende week vrijdag speelt FC Den Bosch in eigen huis tegen FC Emmen. Dit is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Er zijn voor deze wedstrijd nog tickets beschikbaar op de ticketsite en bij de receptie van Stadion De Vliert. Hopelijk tot dan!

VVV-Venlo: Van Crooij, Ketting, Janssen, Sierra, Kosidis, Verheijen (57. Berden), Sedlacek (72. Doesburg), Smans, Henderikx, Rutten (57. Van Zutphen), Odriss

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert (89. Henning), Mbete, Zelalem, Oulad M’hand (75. Van Hedel), Van Grunsven, Vicario, Mulders (84. Gyamfi), Ogbaidze (46. Boumassaoudi), Laros, Kostorz

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan