FC Den Bosch contracteert aanvaller Byron Burgering

Foto: FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft Byron Burgering (23) voor twee seizoenen vastgelegd. Het is het eerste profcontract voor Burgering in Nederland. In het seizoen 2019-2020 kwam de aanvaller op amateurbasis uit voor FC Eindhoven.

Burgering maakte zijn profdebuut in het shirt van de Eindhovenaren op 9 augustus 2019 in de gewonnen uitwedstrijd tegen NEC. Hij stond onder contract bij Mieez Legnica, dat uitkomt op het één na hoogste niveau in Polen. De afgelopen tweeënhalf jaar voetbalde Burgering in de Tweede Divisie bij GVVV in Veenendaal.

Byron Burgering: “Als spelertje in de jeugd bij FC Deltasport ‘95 wist ik al dat ik profvoetballer wilde worden. Ik ben heel blij dat FC Den Bosch mij die kans nu biedt. Het groeiplan dat de club voor ogen heeft, spreekt me enorm aan. Van mijn huidige teamgenoot Barry Maguire heb ik ook alleen maar positieve geluiden gehoord over de club en de supporters. In mijn carrière heb ik wat zijstapjes gemaakt, het is tot nu toe geen rechte lijn omhoog. Vanuit de Nordin Wooter Academy werd ik als zeventienjarige gescout voor de beloften van FC Eindhoven, waar ik meteen werd doorgeschoven naar de A-selectie. Na een jaartje FC Eindhoven kwam ik terecht bij Sportlust in de derde divisie. Halverwege dat seizoen kreeg ik om half twee ’s nachts een telefoontje van een vriend; of ik zin had in een buitenlands avontuur? Nou, dat had ik wel en de volgende dag reden we voor een stage naar Polen. Ik kreeg een contract voor drie jaar, maar had helaas geen klik met de trainer. Daarom ging ik vroegtijdig terug naar Nederland, want ik wilde spelen. Gery Vink, mijn huidige trainer bij GVVV, haalde me naar Veenendaal. Van die keuze heb ik nooit spijt gehad, maar ik heb ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat een terugkeer in het profvoetbal mijn ambitie is. Voetbal is voor mij entertainment. Ik wil de supporters vermaken en natuurlijk ook presteren. Waar kan dat beter dan In De Vliert, waar de supporters houden van spelers die ervoor gaan en waar ze weten wat plezier is. Ik ga er alles aan doen om er iets moois van te maken de komende twee jaar.”

Technisch directeur Bernard Schuiteman: “Voor FC Den Bosch is het belangrijk om jonge, getalenteerde Nederlandse spelers in kaart te brengen. Bij gebleken geschiktheid willen wij deze spelers een kans geven in het betaalde voetbal. Daarvoor moeten zij uiteraard voldoen aan de kwaliteitseisen en het juiste profiel hebben. Wat Byron betreft klopt dat plaatje. Hij is een erg snelle linksbenige speler met veel diepgang in zijn spel, die zowel links als rechts voorin uit de voeten kan. Byron behoort tot de beste spelers in de Tweede Divisie en is met tien assists en vijf goals ook één van de meest dreigende vleugelaanvallers in die competitie. Wij zijn ervan overtuigd dat Byron met zijn specifieke kwaliteiten een verrijking is voor de selectie en we verheugen ons op zijn komst.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen