Bosschenaar Rein van Hedel (19) tekent eerste profcontract bij FC Den Bosch

Foto: FC Den Bosch

Rein van Hedel heeft bij FC Den Bosch een contract getekend voor drie jaar. De club bedong een optie voor een vierde seizoen. Van Hedel speelde tien jaar in de FC Den Bosch Jeugdopleiding, waar hij vanaf O11 alle lichtingen doorliep.

De aanvallende middenvelder maakte zijn profdebuut op 23 maart dit jaar in de uitwedstrijd bij MVV. Van Hedel kwam toen als invaller binnen de lijnen. Afgelopen vrijdag stond Van Hedel in De Vliert voor het eerst in de basis tegen FC Emmen.

Rein van Hedel: ”Ik ben hartstikke blij met mijn eerste contract! Van kleins af aan kom ik al in De Vliert en na tien jaar in de opleiding kan ik wel zeggen dat ik een sterke band met de club heb. Veel supporters ken ik ook persoonlijk, omdat ik tot voor kort samen met hen op de tribune stond. Het is heel snel gegaan sinds ik twee maanden terug vast bij de A-selectie kwam. In eerste instantie was dat om mee te trainen en om mij klaar te stomen voor komend seizoen. Inmiddels mocht ik al drie keer invallen en is ook mijn basisdebuut een feit. Ik heb nauwelijks tijd om stil te staan bij alles wat ik ervaar. Elke week komt er wel iets nieuws op mijn pad. Ondertussen geniet ik volop. Ik weet namelijk ook wat het is om niet te kunnen voetballen. Vorig seizoen mocht ik in de voorbereiding bij 1 aansluiten, maar raakte ik in de eerste week geblesseerd. Vervolgens lag ik er een jaar uit. De eerste maanden van het seizoen heb ik nog nodig gehad om helemaal wedstrijdfit te worden. Dankbaar ben ik voor het vertrouwen van de trainer en de TD in mij. Ook met mijn agent Fred van der Hoorn heb ik veel gesprekken gevoerd over focus en geloof houden, ervoor blijven gaan. Dit is nog maar het begin, maar ik wil heel graag een extra stap zetten om dat vertrouwen terug te betalen. Mijn doel is om komend seizoen zoveel mogelijk minuten te maken en mijn belastbaarheid verder op te schroeven. Daarna wil ik graag een vaste waarde in het basisteam zijn.”

Technisch directeur Bernard Schuiteman: “In de korte tijd dat ik bij FC Den Bosch werk ben ik erg onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van Rein. Hij is in staat om in een hoog tempo de juiste beslissingen te nemen en deze technisch uit te voeren. Rein is inzetbaar op verschillende posities in de aanval of als aanvallende middenvelder. De afgelopen weken liet hij in de uitwedstrijd tegen VVV en thuis tegen FC Emmen zien dat hij zich uitstekend staande kan houden op KKD niveau. Wij zijn ervan overtuigd dat Rein ons nog heel veel plezier gaat geven de komende jaren.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen