Heroes Den Bosch bereikt finale Nederlands kampioenschap

Heroes Den Bosch heeft in extremis de finale bereikt voor het Nederlands kampioenschap. Na een sterk eerste helft (57-41) werd het toch nog even spannend, omdat Donar Groningen na rust goed terug kwam en de tweede helft met 33-43 wist te winnen. Dat was uiteindelijk niet genoeg voor de winst, die met 90-83 deze avond in de Maaspoort bleef.

Het is Austin Price die meteen de toon zet en binnen anderhalve minuut Heroes Den Bosch op een 7-3 voorsprong schiet. Maar zoals in de voorgaande wedstrijden ook het geval was komt Donar toch weer terug en kan even later een 11-13 voorsprong pakken. Een 8-0 run geeft de thuisploeg dan een 19-13 voorsprong, maar wederom countert Donar die run heel sterk en staat het, met nog drie minuten op de klok 21-21. Lee Moore zorgt er dan eigenhandig voor dat het eerste kwart met 29-23 naar Heroes Den Bosch gaat.

Met de vierde driepunter van de avond opent Lee Moore het tweede kwart. Even later tekent diezelfde Moore voor zijn dan al 16e punt van de avond en komt de thuisploeg op een 41-26 voorsprong. Als even later ook Jito Kok en Austin Price in de dubbele cijfers komen is de stand 53-35 en gaat de laatste minuut in van dit tweede kwart. Moore weet daarin nog twee keer te scoren, maar aan de kant van Donar doet ook Zuidema dat met twee driepunters, 57-41.

Het verschil wordt in het begin van het derde kwart door Donar Groningen terug gebracht tot acht punten, 62-54. De productie bij Donar stokt dan even en Heroes Den Bosch kan de marge weer naar 12 brengen, 66-54. Zoals al vaker deze serie blijft het verschil niet groot, al heeft Donar in dit kwart wel de overhand, wint het kwart met 17-21, maar kan Heroes Den Bosch niet echt doen wankelen, 74-62.

Een 0-7 run geeft Donar toch weer hoop en na twee minuten is de stand 74-69. Even later staat het 78-76 en moet de thuisploeg vol aan de bak om dit weer om te draaien. Kok zet de score dan op 81-76 maar Hollanders weet de spanning er in te houden door, met nog vier minuten te spelen 81-78 aan te laten tekenen. Met nog 2.22 op de klok wordt het 85-81 en weten beide ploegen twee minuten lang het netje niet te vinden. Op 20 seconden voor het einde zet Hollanders de stand op 85-83 waarna Lee Moore meteen op de vrije worp lijn wordt gezet. Die verzilvert er eentje, maar mag 10 seconden later weer aanleggen voor twee vrije worpen. Dit keer gooit Moore ze er allebei in en staat het 88-83 met nog 9 seconden te spelen. Fenner en Gabrovsek krijgen het even aan de stok met elkaar, mogen beide met hun 5e fout gaan zitten en het is dan Austin Price die vanaf de vrije worp lijn de wedstrijd in het slot gooit, 90-83.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was Lee Moore met 31 punten, Jito Kok liet 17 punten noteren. Bij Donar was het Gabrovsek die met 18 punten topscorer was, gevolgd door Sander Hollanders met 18 punten.

Door: Rob de Keijzer

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan