Van Gerwen verliest na bizarre halve finale in Rosmalen

Foto: Screenshot

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd om in Rosmalen voor eigen publiek de finale van de Dutch Darts Championship te halen. De 35-jarige Vlijmenaar ging na een beslissende leg onderuit tegen Jonny Clayton.

Het was een onnodige nederlaag voor Van Gerwen, want na vier legs leek niets erop dat ‘Mighty Mike’ het veld moest gaan ruimen. De drievoudig wereldkampioen begon de wedstrijd met een 13-darter voor een break en verdubbelde daarna de voorsprong met een 14-darter. Via een 14-darter en een heerlijke 170 finish kwam Van Gerwen vervolgens zelfs op 4-0.

Clayton kwam daarna op het scorebord met een 13-darter en profiteerde van het feit dat Van Gerwen in de zesde leg niet in vijf beurten uit was. Een 15-darter bracht ‘The Ferret’ terug tot 2-4, waarna Clayton met een 64 finish ook voor de 3-4 aantekende.

Van Gerwen kreeg in de achtste leg alle kans om de reeks van Clayton te stoppen. Hij liet echter zes kansen op een 5-3 voorsprong onbenut, waarna Clayton met zijn laatste pijl de dubbel 4 wist te raken voor 4-4.

Clayton mocht daarna aan de negende leg beginnen, maar hij leverde gelijk zijn eigen leg in. Van Gerwen kwam via een 14-darter op 5-4 en met nog een 14-darter achteraan wist ‘Mighty Mike’ de stand op 6-4 te brengen.

Later op de avond won Josh Rock is er verrassend de titel op de Dutch Darts Championship 2024. ‘Rocky’ wist voor het eerst in zijn carrière een Euro Tour-titel te winnen door in de finale af te rekenen met Jonny Clayton

Bron: Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen