FC Den Bosch speelt tegen MVV Maastricht, de oudste Limburgse ploeg in het betaald voetbal

Foto: Kees Vos Fotografie

Met MVV Maastricht treft FC Den Bosch vrijdag de oudste Limburgse ploeg in het betaald voetbal. De Maastrichtse club werd in 1902 opgericht en speelde vanaf de start van het profvoetbal in Nederland op het allerhoogste niveau. Nadat de Limburgers in 1976 voor het eerst degradeerden, begon een periode waarin de club heen en weer pendelde tussen de Eredivisie en Eerste Divisie. Sinds de degradatie in 2000 speelt ‘Us MVV’ke’, zoals de club liefkozend in Maastricht wordt genoemd, echter al onafgebroken op het tweede niveau.

In 2011 veranderde de club de officiële naam van Maastrichtse Voetbal Vereniging naar Maatschappelijke Voetbal Vereniging Maastricht. Sindsdien eindigt de club vrijwel jaarlijks in de middenmoot. De club eindigde in de laatste tien seizoenen maar liefst zeven keer ergens tussen de tiende en twaalfde plek. Ondanks de weinig spectaculaire prestaties van de laatste jaren wordt MVV Maastricht al jarenlang trouw gesteund door ongeveer 5.000 man. En wanneer er een Limburgse derby op het programma staat, zit stadion De Geusselt zelfs zo goed als vol.

MVV Maastricht staat dit jaar onder de leiding van trainer Fuat Usta die in het verleden als speler actief was bij de Limburgse club. De Maastrichtse selectie bevat – afgezien van de makkelijk scorende ex-FC Den Bosch aanvaller Anthony van den Hurk – spelers als Maxime Gunst, Pieter Nys en Joeri Schroijen. Usta beschikt dus over meer dan voldoende ervaring en voetbalkwaliteiten. Onlangs werden ook nog eens keeper Nigel Bertrams en de ervaren Belgische verdedigende middenvelder Thibaut van Acker gecontracteerd en lijkt de selectie van de Limburgers compleet. De Maastrichtse club begon slecht aan het seizoen met twee nederlagen tegen titelkandidaten Go Ahead Eagles en De Graafschap. Het herstel volgde direct met knappe zeges tegen Jong PSV en Roda JC. Met name de zege in de erg beladen derby tegen de buren uit Kerkrade is voor de Maastrichtse aanhang van zeer groot belang. De tevredenheid bij de fans verdween echter weer snel door het gelijkspel tegen FC Dordrecht en de verdiende en dus zeker pijnlijke thuisnederlaag tegen Telstar, waardoor de club inmiddels weer is afgezakt naar de dertiende plek.

Kom jij ook naar FC Den Bosch – MVV?

FC Den Bosch speelt vrijdag 20 september thuis in Stadion De Vliert tegen MVV. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via de FC Den Bosch App of tickets.fcdenbosch.nl tot en met vrijdag 20 september (20.00 uur). Dat kan ook tijdens kantooruren bij de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

Reacties