FC Den Bosch wint uitwedstrijd van NAC Breda

FC Den Bosch weet met 1-2 te winnen op bezoek bij NAC Breda. Met goals van Rodrigues en Felida gaan de drie punten mee naar Den Bosch.

Op vrijdag de 13e staat FC Den Bosch een avondje NAC te wachten. In deze Brabantse derby doen beide ploegen er alles aan om de drie punten te pakken. Het zijn de Bosschenaren die binnen twee minuten op voorsprong komen. Op aangeven van Bouyaghlafen legt de man in vorm Rodrigues de bal achter doelman Olij. De thuisploeg gaat direct op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze goal valt na een kwartier. De spits van NAC, Stokkers, kan doelman Van der Steen passeren en zorgt voor de gelijkmaker. De thuisploeg maakt na de gelijkmaker direct duidelijk wat de ambities zijn, drie punten.

Na een aanvallend begin van de wedstrijd, gaat het tempo halverwege de eerste helft een stuk omlaag. In de 25e minuut komt FC Den Bosch bijna tot een doelpunt. Een mooie steekpass van Bouyaghlafen op Rodrigues kan net niet worden gecontroleerd door Rodrigues, hierdoor kan doelman Olij de bal voor de voeten wegplukken. En dan duikt Felida op voor de neus van Olij. Hij doet wat hij moet doen en maakt de 1-2. FC Den Bosch op voorsprong! Dit is ook de stand waar we mee gaan rusten.

De Bosschenaren beginnen de tweede helft hetzelfde als de eerste. Met een corner laten ze meteen zien dat ze de tweede helft niet voor de goal blijven hangen om de voorsprong te verdedigen. NAC opent direct de jacht op de gelijkmaker. Dit zorgt aan beide kanten niet voor noemenswaardige kansen. Het laatste kwart van de wedstrijd dringt NAC de bezoekers achteruit, maar tot nu toe weet de Bossche defensie zich kranig te weren.

De thuisploeg heeft in de 70e minuut alle wissels verbruikt. Met aanvallende intenties gaan zij op jacht naar de gelijkmaker. In de 76e minuut vervangt Lambert de vermoeide Dkidak. FC Den Bosch weigert zich in te graven en blijft zowel aanvallend als defensief voetballen. In de 82e minuut komt aanvoerder Verbeek vanaf de linkervleugel naar binnen, maar zijn schot vliegt in de handen van Olij. Uit het niets verschijnt NAC ineens heel gevaarlijk voor het doel van de Bosschenaren. El Allouchi komt oog in oog met doelman Van der Steen, maar hij schiet over. FC Den Bosch weet de wedstrijd over de streep en neemt de punten mee naar Den Bosch!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan