FC Den Bosch verliest van NEC Nijmegen

In de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft weet FC Den Bosch niet te winnen op bezoek bij NEC Nijmegen. Een doelpunt vlak voor rust van Okita bepaalt de eindstand op 1-0.

Luuk Brouwers trapt de tweede seizoenshelft af voor de Bosschenaren. De eerste wedstrijd na de winterstop is een hele belangrijke, NEC uit Nijmegen is de tegenstander. Beide ploegen tasten elkaar af in de beginfase van de wedstrijd. Het is FC Den Bosch met de bal, maar verder dan het middenveld laat de thuisploeg hen niet komen. Brouwers dribbelt vanaf het strafschopgebied richting de achterlijn, maar een NEC’er voorkomt het inglijden van Rodrigues. De grootste kans in de beginfase komt op naam van de Bosschenaren. Nadat Verbeek een steekpass op Rpdrigues geeft, kan hij de bal op het hoofd van Brouwers leggen, maar hij kopt hem in de handen van NEC doelman Branderhorst. Daarna dient de tweede grote kans zich al. De bal ligt op de achterlijn, maar Bouyaghlafen weet hem verkeerd te raken en daardoor schiet de bal de verkeerde kant op.

Na een half uur spelen neemt FC Den Bosch helemaal het heft in eigen handen. Zij bepalen het spel. Als Van Son een lange bal bij Rodrigues weet te krijgen, Rodrigues op het rechterbeen van Brouwers, worden de bezoekers wederom gevaarlijk. Het schot van Brouwers verdwijnt echter langs de doelpaal. Als de thuisploeg net voor rust uit het niets op goal schiet, zit de bal er gelijk in. De thuisploeg komt op 1-0. Dit is ook de ruststand.

De openingsfase van de tweede helft is voor de thuisploeg. NEC wil direct de 2-0 maken en de wedstrijd in het slot gooien, maar tot nog toe weet FC Den Bosch de 1-0 op het scorebord te behouden. Een schot van Van Landschoot spat uiteen op de lat en stuitert terug het veld in. Daar komen de bezoekers goed weg. Het is NEC dat de kansen heeft, maar zij weten nog niet uit te lopen. In de 67e minuut krijgt FC Den Bosch de eerste kans. Na aanleggen van Rodrigues kan Verbeek de bal op goal schieten, maar Branderhorst redt. Het slotoffensief lijkt ingegaan.

Wederom een grote kans voor de thuisploeg. Musaba komt via de rechterkant naar binnen en heeft zo een kans tot schieten, maar Van der Steen gooit zijn lichaam in de strijd en pakt de bal. Iets later is het doelpuntenmaker Okita die via links een poging creëert, maar ook nu staat Van der Steen in de weg en ditmaal slaat hij de bal uit de kruising. Als Musaba tussen Dkidak en Felida dribbelt krijgt hij nog een kan om Van der Steen te verslaan, maar deze mislukt wederom en ditmaal gaat de bal voorlangs. Meer kansen komen er niet meer. NEC pakt de volle buit.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan