Pedro Marques naar FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

FC Den Bosch en Sporting Clube de Portugal hebben overeenstemming bereikt over de tijdelijke overgang van Pedro Marques. De Portugese spits wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Portugese topclub en voegt zich woensdagochtend bij de selectie.

Marques (21), eerder dit seizoen nog uitkomend voor competitiegenoot FC Dordrecht, kende met 6 goals een prima eerste seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie. Manager Voetbalzaken Bert Ruijsch is dan ook tevreden met de nieuwe aanwinst: “Pedro heeft het afgelopen half jaar bewezen dat hij belangrijk kan zijn op dit niveau. Met zijn scoringsdrift voegen we een extra wapen toe aan onze selectie.”

De in Lissabon geboren aanvaller speelde in eigen land onder meer voor de jeugdteams van Estoril, Belenenses en Sporting CP. Vorig seizoen maakte de spits zijn debuut in de Europa League in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd van Sporting Clube de Portugal tegen het Oekraïense Vorskla Poltava. Afgelopen zomer verkaste Marques op huurbasis naar FC Dordrecht. Ondanks zijn doelpunten besloten beide partijen om de samenwerking per direct te beëindigen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen