FC Den Bosch verliest met 6-4

FC Den Bosch verliest in Rotterdam. Ondanks dat de Bosschenaren vier doelpunten maakten, gingen de punten niet mee naar Den Bosch.

Het uitvak kleurt rood, wit, geel en Omarsson trapt af. De wedstrijd in Rotterdam, tegen Excelsior, is begonnen! Het eertse gevaar is voor de thuisploeg. De bal wordt laag voor de goal geslingerd, maar Omarsson ziet zijn inzet langs het doel van doelman van der Steen gaan. De eerste écht grote kans dient zich aan na ruim twintig minuten spelen. Vloet krijgt de bal voor zijn voeten, maar van der Steen weet de bal vóór de lijn te keren. De stand blijft 0-0. Verbeek speelt de bal terug richting de defensie, maar Dkidak en van der Velden twijfelen wie de bal gaat aannemen. Zwarts neemt de bal mee en zet Omarsson alleen voor de goal. Hij loopt om van der Steen heen en kan de bal rustig in het doel schieten. De stand is 1-0 na 27 minuten.

De volgende kans is voor de Bosschenaren. De bal blijft rond het zestien meter gebied hangen en daardoor kan van Son een schot lossen, maar deze verdwijnt in de handen van doelman Damen. Ditmaal is het Excelsior weer die gevaar stichten. Omarsson lost een schot, maar Bergsma kan met zijn sliding een doelpoging voorkomen. Net voor rust maakt Excelsior er 2-0 van. Na een voorzet van Zwarts staat Vloet de bal op te wachten. Hij neemt de bal op zijn pantoffel en verschalkt van der Steen, 2-0. FC Den Bosch krijgt echter een grote kans om de aansluitingstreffer te maken, maar Rodrigues en Bouyaghlafen verzuimen beide om te scoren. We gaan rusten met 2-0.

Brouwers en van der Winden vervangen de door in de kleedkamer achtergebleven Bouyaghlafen en Dkidak. Marques trapt af voor de tweede helft. FC Den Bosch zoekt meteen de aanval. Marques kopt de bal nipt over, maar de bezoekers laten direct van zich gelden. Dat zullen de Kralingers weten ook. In de 49e minuut valt de bal voor de voeten van Marques en hij schuift binnen, tussenstand 2-1. Na een overtreding op Deijl gaat Verbeek achter de bal staan. Hij geeft de bal voor, maar niemand raakt de bal aan. Het is 2-2 binnen tien minuten na rust! De wedstrijd ligt na rust helemaal open. De wedstrijd gaat van kans naar kans. Wederom krijgt Omarsson de ruimte om te schieten, maar de bal gaat over het doel van de Bosschenaren. Niet veel later is het weer Omarsson met een grote kans, maar ditmaal staat Van der Steen wederom in de weg. Hij houdt de ploeg op de been. Na een prachtige steekpass van Verbeek gaat Marques één op één en schiet binnen. De comeback is voltooid, tussenstand 2-3.

De vreugde is echter niet van lange duur. Na een overtreding van invaller van der Winden legt scheidsrechter Bax de bal op de stip. Bruins schiet de bal achter de doelman en zo staat het weer 3-3. Wat een wedstrijd is dit. Na een corner van Verbeek kopt Marques zijn derde goal van deze wedstrijd achter doelman Damen. De stand is 3-4! Dit is de laatste actie van Verbeek. Hij wordt vervangen door Lambert. In de 76e minuut is daar direct de gelijkmaker. Een schot van Zwarts wordt onderweg aangeraakt door de net ingevallen Meijers en daardoor verdwijnt de bal achter van der Steen. Het is 4-4. Na een corner van de thuisploeg verdwijnt de bal voor de vijfde keer achter van der Steen. De corner gaat via het lichaam van Omarsson achter doelman van der Steen. Met nog tien minuten te spelen is het 5-4 voor Excelsior. In de extra tijd maakt Vloet ook de 6-4. Dit is ook de eindstand.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan