FC Den Bosch wint in slotfase van MVV

Onder leiding van Belgische scheidsrechter Denil start de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. Iets over 20:00 uur trapte Marques af. De start van de wedstrijd is alles behalve sprankelend. Waar vorige week aan kansen geen gebrek was, hebben we na een kwartier spelen nog geen kans gezien in Maastricht.

Beide ploegen zijn slordig en verspelen de bal veelvoudig. Na het zien van de eerste 25 minuten kunnen we concluderen dat MVV vooralsnog de betere van de twee is. Zij hebben het meeste de bal en komen soms tot in het doelgebied van doelman Van der Steen, maar zij kunnen nog geen gevaar stichten.

Na een half uur spelen is daar de eerste kans van de wedstrijd. Uit een corner krijgt Mahmutovic de kans om in te koppen, maar hij ziet zijn inzet naast gaan. Na 39 minuten spelen krijgt FC Den Bosch de eerste kans. Een voorzet van Felida wordt via het hoofd van Mahmutovic over de achterlijn gewerkt. De corner levert niks op. Na 48 minuten spelen fluit de Belgische arbiter voor de rust. Tussenstand 0-0.

In de tweede helft is het spelbeeld niet veel veranderd. Beide ploegen blijven slordig, maar FC Den Bosch heeft de bal voornamelijk. Van der Velden besluit met de wind in zijn rug vanaf eigen helft te schieten, maar Deusings keert de bal op de lijn. Ook het volgende gevaar is voor FC Den Bosch. Brouwers schiet, maar keeper Deusings stompt de bal weg. In de tegenaanval slaat MVV toe in de counter. Van den Hurk tekent voor de 1-0. Trotman maakt in de 62e zijn rentree in het elftal. Hij vervangt van Son.

Van der Steen voorkomt in de 67e minuut de 2-0. Balikwisha gaat alleen op de doelman af, maar Van der Steen pakt de bal voor de voeten van Balikwisha. Er zal iets moeten veranderen in de eindfase om resultaat te halen in Maastricht. In de 72e minuut komt FC Den Bosch dan eindelijk op gelijke hoogte. Marques trekt de bal voor en Laukart schiet binnen. Tussenstand 1-1. Deze stand staat echter niet lang op het scorebord. Van den Hurk schiet de bal voor de tweede keer achter van der Steen, stand 2-1. Maar ook deze stand staat niet lang op het scorebord. Marques tikt de bal langs Deusings en maakt de gelijkmaker, stand 2-2. In de 85e minuut krijgt MVV een vrije trap. Van der Steen gaat onder de bal door, maar weet toch nog zijn hand onder de bal te zetten. De corner die daarop volgt is helemaal gevaarlijk. Van den Hurk krijgt twee keer de kans om te scoren, maar hij ziet allebei zijn inzetten gekeerd worden. In de 89e minuut lijkt MVV een penalty te krijgen, maar hij fluit voor een schwalbe en toont de gele kaart aan Van den Hurk. Maar voor de mensen die dachten dat het eindigden in een 2-2 hadden het fout! Marques duikt op voor de goal en kopt de winnende goal binnen. FC Den Bosch wint in de slotfase in Maastricht.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan