Spelers FC Den Bosch weer op het trainingsveld

Foto: Kees Vos Fotografie

Nu de gemeente s’-Hertogenbosch Stadion De Vliert en de sportaccommodatie van BVV heeft aangemerkt als zogenaamde topsportlocatie, kan er weer getraind worden! Die toestemming was nodig om de trainingsactiviteiten te kunnen hervatten, omdat topsporters alleen onder strikte voorwaarden en op aangewezen locaties besloten mogen trainen.

De A-selectie van FC Den Bosch begint weer met training op woensdag 6 mei. Tot 1 september zijn alleen trainingen toegestaan. Wedstrijden/competities en toernooien zijn tot die datum verboden. Ook blijven kleedkamers dicht en blijft het sportcomplex gesloten voor publiek.

Hoofdtrainer/coach Erik van der Ven: “Er gaat op drie doordeweekse dagen getraind worden: maandag, woensdag en vrijdag. We starten met gemengde groepen, verdedigers, middenvelders en aanvallers, van maximaal zes. De keepers trainen wel afgezonderd. Omdat we twee velden tot onze beschikking hebben, kunnen we met twaalf spelers tegelijk aan de slag, zes per veld. Is de ene groep klaar, dan pas komt de volgende groep. Iedereen heeft de afgelopen tijd individueel getraind op basis van een maatwerkschema. Met de basisconditie is dus niets mis. Het gaat er nu vooral om dat het balgevoel weer wordt aanwakkert en om het plezier van weer op het veld staan. Er is ook extra aandacht voor mentale ondersteuning. We zijn gewend om ergens naar toe te werken. Nu weet niemand wanneer we weer competitiewedstrijden kunnen spelen. Een aantal spelers weet ook niet of ze na 1 juli nog bij FC Den Bosch spelen of bij een andere club. Die onzekerheden zijn voor niemand prettig en daar zal dus oog voor zijn “

Pedro Marques meldt zich op 12 mei weer bij FC Den Bosch. De Portugese spits verbleef de afgelopen weken in zijn thuisland en kan pas op 11 mei naar Nederland vliegen.

Jeugd
Sinds 29 april mag er door jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder professionele begeleiding, worden getraind in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiënemaatregelen van het RIVM worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden. Voor jeugdspelers tot en met 12 jaar geldt dat niet. Om gehoor te kunnen geven aan alle richtlijnen, gelden aangepaste regels voor zowel trainers, spelers als ouders. Dit betekent bijvoorbeeld dat jeugdspelers op eigen gelegenheid en al omgekleed naar de trainingen komen. Ook het douchen na afloop doen de spelers gewoon thuis. De kleedkamers blijven gesloten en na de training gaat iedereen direct naar huis. Op het veld zelf mogen geen vaste doelen worden geplaatst of gebruikt. Ook ‘de zestienmeter’ is verboden gebied. Sprint- en andere loopoefeningen gebeuren zoveel mogelijk in de uitloopstroken en buiten de velden.

Spelers zijn niet verplicht om te komen trainen.

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens: “We zijn blij dat we onze spelers weer een stukje training aan kunnen bieden, ook al is dat onder bijzondere omstandigheden. Voetbal is een teamsport en juist dat teamgebeuren is de afgelopen tijd weggevallen. In elk geval op het veld. Daarbuiten is er onderling veel contact geweest. Zowel de jeugdspelers als de selectiespelers trainen op het complex van BVV. Daar is meer ruimte voor een gecontroleerde in- en uitstroom en kan meer ruimte aan elkaar worden gegeven, zodat spelers elkaar niet onnodig tegen het lijf lopen. En we kunnen daar twee velden gebruiken. In De Vliert hebben we alleen het hoofdveld.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties