FC Den Bosch verslaat Nivo Sparta

Na maanden van individueel trainen en afwachten hoe de corona crisis zichzelf verder zou ontwikkelen, stond op zaterdag 18 juli dan eindelijk weer de eerste wedstrijd voor FC Den Bosch op het programma. In eigen Vliert nam de ploeg van hoofdtrainer/coach Erik van der Ven het op tegen eerste klasser Nivo Sparta uit het nabijgelegen Zaltbommel.

Met de van een blessure teruggekeerde Hornkamp in de spits en met nieuwelingen Bolsius en Green nog op de bank, startte FC Den Bosch wat stroef aan het openingsduel van de voorbereiding op seizoen 2020-2021. Het eerste kwartier wisten de gasten nog vrij eenvoudig overeind te blijven, totdat Dhoraso Moreo Klas in minuut negentien zijn schot van rand zestien tegen de touwen zag eindigen (1-0). Het bleek een startsein voor een doelpuntrijke middag. Hornkamp tekende enkele minuten later voor zijn eerste treffer in Bossche dienst door een vrije trap snoeihard achter keeper Van der Heijden te schieten. Na de 2-0 van Hornkamp was het opnieuw Moreo Klas die zijn ploeg een doelpunt schonk. Ook invallers Lars Miedema en Dwayne Green (die na een half uur in de ploeg waren gekomen) zetten zichzelf nog voor het rustsignaal op het wedstrijdformulier waardoor FC Den Bosch met een comfortabele 5-0 voorsprong de rust in ging.

Ook in de tweede helft leken de Bosschenaren wat moeite te hebben om kansen te creëren in de beginfase. Een kwartier na de hervatting werd de van Kozakken Boys teruggekeerde Don Bolsius gevloerd in het zestienmetergebied. De daaropvolgende strafschop werd echter hoog over geschoten door Lars Miedema. Pas zo’n tweeëntwintig minuten na de pauze tekende Meerveld voor de 6-0. Even later was het opnieuw Bolsius die van zich liet horen. De buitenspelers schoof de bal simpel binnen nadat hij met een knappe individuele actie keeper Van Harmelen op het verkeerde been had gezet (7-0). Het slotakkoord was voor Lars Miedema; de spits scoorde in minuut tachtig en negenentachtig zijn tweede (8-0) en derde treffer (9-0) van de middag en luisterde daarmee zijn seizoensdebuut op met een onvervalste hattrick.

Opstelling FC Den Bosch eerste helft: Sikking (GK); D. Lambert, Van Zutphen (30′ Voets), Haidary, Van Hedel; Deijl, Felida (30′ Green), Van der Heijden; Meerveld, Hornkamp (30′ Miedema), Moreo Klas

Opstelling FC Den Bosch tweede helft: Sikking (GK); D. Lambert, Voets, Haidary, Van Hedel; Deijl (60′ Felida), Van der Heijden, Green; Bolsius, Miedema, Moreo Klas (60′ Meerveld)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan