Knokkend FC Den Bosch pakt punt

Een knokkend FC Den Bosch hield een verdiend punt over aan de thuiswedstrijd met Almere City FC. Strijdend voor elke meter kwam Den Bosch in de tweede helft terug van een achterstand en had zelfs de grootste kans op een overwinning. Uiteindelijk bleef het bij 1-1 in De Vliert.

De gasten uit Almere gingen als een speer van start. Binnen het kwartier knikte oud-FC’er Oussama Bouyaghlafen zijn ploeg op voorsprong. Na een moeizame eerste dertig minuten leek FC Den Bosch wat meer controle terug te pakken over de wedstrijd. Het had zelfs op gelijke hoogte kunnen komen, ware het niet dat Frank Sturing een inzet van Romano Postema vanuit de doelmond van Almere nog naast wist te prikken. Ook de Flevolanders kregen nog een mogelijkheid voor de pauze. Anass Ahannach lobte de bal over Van der Steen heen maar zag zijn inzet voor de lijn worden weggewerkt door Sturing.

De tweede vijfenveertig minuten begonnen voorspoediger voor de Bosschenaren. Binnen vier minuten lag de gelijkmaker al tegen het netje. Een flitsende combinatie tussen Meerveld en Mulders eindigde met behulp van verdediger Frederik Helstrup tussen de palen (1-1). De rust had FC Den Bosch goed gedaan. Een klein kwartier later had Postema zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal kunnen maken. Het schot van de van FC Groningen gehuurde spits werd gepareerd door keeper Woud. Ondanks veel strijd en passie wisten beide teams in het laatste half uur niet meer tot grote kansen te komen. Scheidsrechter Edwin van de Graaf floot de wedstrijd in de 93e minuut af bij een 1-1 gelijke stand.

Volgende week dinsdag (20 oktober, 21:00 uur) staat de derby tegen TOP Oss op het programma

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan