Bibiane Schoofs zorgde voor Nederlands succes bij Libema Open 2024

jun 17 , 7:30 Sport
tennis 2100437 960 720
Alex de Minaur heeft het Libéma Open 2024 op zijn naam geschreven. In de finale op het gras van Rosmalen nam de Australiër de maat van Sebastian Korda, de Amerikaan die in de halve eindstrijd nog de vloer aanveegde met titelverdediger en thuisspeler Tallon Griekspoor.
De eerste set was behoorlijk eentonig, want De Minaur kon twee keer de service van zijn tegenstander breken. Uiteindelijk stond er 6-2 op de tabellen. De Australische nummer negen van de wereld had grip op de service van de Amerikaan.
In de tweede set ging het heel erg lang gelijk op. Korda werd bij tijd en wijle wanhopig van De Minaur, die alles maar terug bleef halen en de rally's zodoende lang kon houden. Uiteindelijk werd het vierde matchpoint een prooi voor de Australiër, nadat Korda een forehand miste.
Samsonova speelt twee partijen op een dag en wint het vrouwentoernooi van Rosmalen. De Russin speelde eerder vandaag het restant van de halvefinalepartij tegen landgenote Ekaterina Alexandrova. Zoals zo vaak deze editie van Rosmalen werd de partij gisteren gestaakt vanwege de hevige regenval. Uiteindelijk wist Samsonova van Alexandrova te winnen met: 6-3, 6-7 (1) en 6-1. Daarna was het meteen tijd voor de finale tegen Bianca Andreescu: 4-6, 6-3 en 7-5.
De finale tussen de twee werd een ware thriller. Maar liefst 2.5 uur duurde de partij, waarin alle sets nagenoeg gelijkwaardig waren. Zo stond Andreescu in de eerste ronde geen setverlies toe, en brak ze bovendien een keer: 6-4. Vijf jaar geleden was de Canadese nog de nummer vier van de wereld. Maar door verschillende factoren is zij afgezakt tot plaats nummer 229.
Bibiane Schoofs heeft samen met Ingrid Neel de dubbeltitel op Libéma Open gepakt. Het Nederlands/Estse duo was in de finale met 7-6(6) 6-3 te sterk voor Tereza Mihalikova en Olivia Nicholls. Het was pas de eerste keer dat Schoofs en Neel samenspeelden, maar dat leverde direct succes op. Het gelegenheidskoppel verloor de hele week geen enkele set.De 36-jarige Schoofs is de vijfde Nederlandse winnares in het dubbelspel. Brenda Schultz (1996), Miriam Oremans (1998), Michaëlla Krajicek (2008) en Demi Schuurs (2018) gingen haar voor. In totaal heeft Schoofs nu drie WTA-dubbeltitels in haar bezit.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.