Derde zege op rij voor FC Den Bosch

17 sep , 11:37 Sport
dou fcdb portretten 2722
Een maandagavond naar Zoudenbalch was het recept voor FC Den Bosch. Tegen Jong FC Utrecht wisten de Bosschenaren voor de derde keer op rij te winnen. 0-3.
De eerste kans van de wedstrijd kwam er na vier minuten. Törles Knöll zette met een fraai steekballetje Byron Burgering oog-in-oog met doelman De Graaff. Burgering schoot met zijn favoriete linker, maar kwam niet voorbij de keeper.
Na twaalf minuten kwam FC Den Bosch op voorsprong. Byron Burgering passte vanuit een hoekschop naar Van Leeuwen, die op de punt van de 16 vogelvrij stond. De nummer 10 slingerde de bal voor het doel, waar Gravenberch hard kon binnenkoppen. 0-1 voor FC!
FC Den Bosch zat lekker in de wedstrijd. De ploeg van Nascimento zocht duidelijk de weg naar voren en was dominant in balbezit. Na zeventien minuten besloot Gravenberch uit te halen. De doelpuntenmaker van een paar minuten eerder schoot hard en via een verdediger van de thuisploeg zeilde het schot over het doel.
Het overwicht zette zich na een klein half uurtje om in een tweede treffer. Met een prachtige steekpass stuurde Nick de Groot Byron Burgering de diepte in. De snelle buitenspeler lag meters voor op zijn tegenstander en tikte 1-op-1 met de keeper de bal breed op Van Leeuwen. Van Leeuwen kwam niet aan de bal, want via Kooy lag de bal in eigen doel. 0-2
De eerste helft was, op enkele momentjes na, volledig voor FC Den Bosch. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en creëerde weinig. Aan de andere kant werd FC Den Bosch steeds gevaarlijk. Vlak voor rust kwam Gravenberch vanaf links naar binnen toe. Met een schuiver van buiten de zestien, schoot hij net naast.
Waar FC Den Bosch voor de rust gebleven was, ging het na de onderbreking verder. De ploeg van Nascimento speelde met lef en een enorme drive naar voren. Na 51 minuten resulteerde dat ook in de derde treffer van de avond. Byron Burgering kreeg veel ruimte aan de rechterkant en sneed naar binnen. Met zijn linker krulde hij hem in de verre bovenhoek. 0-3!
Vanuit het niets kreeg Jong FC Utrecht een strafschop. Een vermeende overtreding van Laros werd door scheidsrechter Vereijken bestraft met een penalty. Na wat onderling geruzie aan de kant van Jong FC Utrecht, mocht Charalampoglou achter de bal gaan staan. Mees Bakker kwam als winnaar uit de strijd en stopte de pingel!
Jong FC Utrecht leek beter in de wedstrijd te komen. Na ruim een uur spelen kreeg Charalampoglou een kans. Vanuit een omschakeling kon de spits uithalen vanaf randje 16. Zijn poging ging rakelings naast het doel. Naarmate de tweede helft vorderde, kwamen daar meer kansen voor de thuisploeg bij. Enkele schotjes en kopballen troffen geen doel. Niet in de tweede plaats door goed optreden van Bakker.
De grootste mogelijkheid voor de thuisploeg was er na 81 minuten. Vanaf 25 meter haalde Dundas hard uit, maar hij trof de lat.
Uiteindelijk kwam de overwinning én de clean sheet niet meer in gevaar. FC Den Bosch wint voor de derde keer op rij en klimt het naar de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande vrijdag staat er weer een wedstrijd op het programma. Dan spelen we thuis tegen FC Emmen. Kaarten hiervoor gaan hard, maar zijn nog steeds verkrijgbaar via https://tickets.fcdenbosch.nl of aan de receptie van Stadion De Vliert. Tot dan!
Jong FC Utrecht: De Graaff, Ghaddari, Kooy, Held, Andersen, Rohd Schlichting, Jenner (56. Edhart), Charalampoglou, El Arguioui, Blake (56. Dris), Mukeh
FC Den Bosch: Bakker, Van den Bogert, Henderikx, Knöll (83. Kotzebue), Van Leeuwen, De Groot, Burgering, Mulders (76. Barglan), Gravenberch (76. Acheffay), Bakala (76. Van Grunsven), Laros