Een heerlijk avondje in De Vliert, 2-0 winst op ADO Den Haag

14 sep , 5:55 Sport
fc den bosch ado den haag 2 0 3632
Kees Vos Fotografie
Na de interlandperiode mocht FC Den Bosch in eigen huis aan de bak. Het beladen duel met ADO Den Haag stond op het programma. De jarige Törles Knöll was de gevierde man met twee doelpunten!
Twee veranderingen in het elftal. Rik Mulders keert terug in de basis en Mees Bakker weet voor het eerst zijn basisplek te bemachtigen in goal tegen de Haagse club, ADO Den Haag.
De openingsfase van de wedstrijd begon voor beide ploegen slordig. In de eerste tien minuten had FC Den Bosch moeite met de bal op de helft van de tegenstander te krijgen. ADO wist het meeste balbezit te behouden, maar heeft hier geen gebruik van weten te maken.
Na een klein kwartiertje wist Törles Knöll de score op 1-0 te brengen in De Vliert. Door een hoog balletje van Rik Mulders in de zestien van de Hagenezen, kon Knöll zijn borst tegen de bal zetten.
In de zeventiende minuut probeerde ADO op gelijke hoogte te komen, maar dat liep met een sisser af toen de vlag omhoog ging.
Na 34 minuten wist Knöll vanaf de middellijn de bal te veroveren. Wat leek op een scoringskans, maar werd helaas afgenomen door de centrale verdediger van ADO.
Met een dreigende aanval vanaf de rechterkant in de 36e minuut, kwam de bal in de zestien van FC Den Bosch. Bijna leek de ploeg de gelijkmaker te maken, door een redding van Bakker, wisten de Bosschenaren de nul te houden. Kort daarna, probeerde ADO het nog eens, maar dat schot ging hoog over.
Na een stroef begin wist FC Den Bosch toch de voorsprong te pakken, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand.
In de tweede helft scoorden de Bosschenaren al na twee minuten waarmee zij de score wisten te verdubbelen. In de 47e minuut trakteerde de jarige Knöll zichzelf én zijn ploeg op een tweede treffer. Een echte spitsengoal, na voorbereidend werk van Burgering.
In de 53e minuut begonnen de frustraties bij de ploeg in het geel en groen op te lopen. Dit resulteerde in een gele kaart voor de middenvelder, Juho Kilo.
Aan de kant van de thuisploeg, werd er in de 70e minuut genoodzaakt gewisseld. Mees Bakker verliet het veld met een blessure, Tjemme Bijlsma stond klaar om zijn eerste minuten in het Blauw-Wit te maken.
Wat leek op een trefzekere aanval in de 71e minuut, eindigde zonder doelpunt. Een fraaie actie van Gravenberch bereikte Van Leeuwen, maar de nummer 10 kreeg de bal van dichtbij er niet in.
Wat begon als een aanval voor de thuisploeg, eindigde in een dreiging van de uitploeg. Met een fraaie sliding kon Henderikx de bal van het doel weghouden.
Teun van Grunsven was nog maar net binnen de lijnen, maar wist met een hard schot de lat te raken. Ongelukkig voor FC Den Bosch, aangezien de bal niet tussen de palen ging. In de slotfase ontpopte doelman Bijlsma zich tot een betrouwbare sluitpost. Vlak voor tijd wist hij met een belangrijke redding de nul te houden.
Met nog maar één minuut op de klok, wist FC Den Bosch nog één keer aan te zetten. Acheffay kreeg de uitgelezen kans op een derde, maar het bleef echter 2-0.
Zo wint FC Den Bosch in eigen huis van ADO Den Haag. Veel tijd om te genieten is er niet, want maandag staat het uitduel met Jong FC Utrecht alweer op het programma. Tot dan!
FC Den Bosch: Bakker, (70, Bijlsma) Van den Bogert, Henderikx, Knöll, Van Leeuwen, De Groot, Burgering, Mulders, (75, Barglan) Gravenberch, (75, Acheffay) Bakala, (75, Van Grunsven) Laros.
ADO Den Haag: Van der Sloot, (56, De Bruin) Granli, Van Mieghem, Vlak, (74, Randy Esajas) Lee Bonis, Lourens, (45, Sylla) Ideho, Hokke, (45, Mohammad) Kilo, Coremans, Tomas.