Eerste thuiswedstrijd in Bossche Bombonera

16 aug , 7:23 Sport
66bee2f742572
Kees Vos Fotografie
Na de seizoensopener in Eindhoven staat morgen de eerste thuiswedstrijd op het programma. In de Bossche Bombonera komt koploper Jong AZ op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00 uur in De Vliert.
Vorige week werd er teleurstellend verloren van FC Eindhoven. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat FC Eindhoven op voorsprong kwam. Vanuit het niets zette Boris van Schuppen de thuisploeg op 1-0. In de tweede helft lag al snel de tweede treffer van de Eindhovenaren er in. Via de kluts na een voorzet tikte Evan Rottier de 2-0 in het doel. FC Den Bosch ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kon geen vuist meer maken. David Nascimento zag waar het probleem lag: “We creëerden gewoon niet voldoende. Ook met het inbrengen van een andere aanvaller om wat meer direct en opportunistisch te voetballen kwam het niet doorheen.”
Tegenstander Jong AZ verraste vriend en vijand door met 6-1 te winnen van Roda JC. De nummer 3 van vorig jaar ging op het AFAS Trainingscomplex roemloos ten onder tegen de Alkmaarse beloften. Binnen een half uur stond Jong AZ al met 3-0 voor. Een voorsprong die in de tweede helft uit werd gebreid naar 6-1. Bij Jong AZ speelden de nodige voetballers mee die al minuten maakten in het eerste van AZ. Een tegenstander waar je je als ploeg lastiger op kan voorbereiden. Nascimento: “De jonge jongens spelen onbevangen. Als ze winnen is iedereen blij, als ze verliezen dan praten ze over opleiden. Jong AZ is een goede ploeg, met goede spelers. Maar thuis zijn wij de baas.”
Vorig seizoen eindigde het in De Vliert in 0-0. Destijds pakte doelman Hegyi een heldenrol door in de 60e minuut een strafschop te keren.
Vrijdagavond speelt FC Den Bosch in de Bossche Bombonera. Supportersgroep Duketown Crew roept alle supporters op om in het blauw-wit naar het stadion te komen, om de wedstrijd in Zuid-Amerikaanse sferen te beleven. Kaarten zijn er nog voor alle tribunes, behalve de M-Side. Die is uitverkocht. Ga voor kaarten naar  online ticketshop, of kom langs bij het stadion. De loketten zijn vanaf 18.30 uur geopend.