FC Den Bosch haalt Mikulás Bakala (23) van FK Železiarne Podbrezova

mei 27 , 13:54 Sport
miki bakala 60
De Slowaakse Mikulás Bakala heeft bij FC Den Bosch een contract tot medio 2027 getekend. De Bosschenaren bedongen tevens een optie voor een vierde seizoen. Bakala is een controlerende middenvelder die de afgelopen drie seizoenen 105 officiële wedstrijden speelde voor de nummer zes uit de Slowaakse eredivisie, FK Železiarne Podbrezova.
In het laatste seizoen was Bakala, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, aanvoerder van dit team. FC Den Bosch betaalt voor Bakala een (geringe) transfersom.
Mikulás Bakala: “Ik kreeg een belletje of ik interesse had om bij FC Den Bosch te komen voetballen. Bernard legde me uit wat de club van plan is en hoe ik pas in die route van sportieve wederopbouw. Na zijn verhaal wist ik dat FC Den Bosch een goede stap zou zijn voor mij. Als voetballer en als persoon wil ik groeien en bij deze club, in een nieuw land, kan dat. Mijn eerste indrukken zijn fantastisch! Toen ik het stadion en de stad zag, werd ik nog enthousiaster over mijn overstap en nu wil ik vooral zo snel mogelijk nieuwe vrienden maken. Ik pas me gemakkelijk aan en verwacht dat ik snel wegwijs ben binnen de club, in het team en in de stad. Waar ik ook heel erg uit naar uitkijk is de ontmoeting met de fans, van wie ik weet dat ze fanatiek zijn. Op het veld ben ik een teamspeler die altijd alles geeft. Ik werk hard, omdat ik mezelf continue wil verbeteren en natuurlijk ook mijn bijdrage wil hebben aan de aanvallende doelstellingen van het team. Dat is mijn hoofddoel, naast fit blijven natuurlijk, want dat is het belangrijkste voor een sportman.”
Technisch directeur Bernard Schuiteman: “De Slowaakse markt is in mijn ogen erg interessant. De bedragen die met transfers gemoeid zijn staan in verhouding met de kwaliteiten van voor ons aantrekkelijke spelers. Zo ben ik ook Mikulás op het spoor gekomen. Mijn uitvalsbasis was heel lang Oostenrijk en Slowakije is een buurland waar ik veel op pad ben geweest. Mikulás voegt met zijn verdedigende kwaliteiten en persoonlijkheid iets extra’s toe aan onze selectie. Hij is een speler die veel pressie naar voren zet om tegenstanders vroeg onder druk te zetten. Met zijn 1.87 meter lengte kan hij het elftal helpen bij standaardsituaties, zowel verdedigend als aanvallend. In balbezit blijft Mikulás erg rustig aan de bal en zoekt hij voorwaartse oplossingen. Mikulás toonde zich in onze gesprekken erg gretig om de stap vanuit Slowakije naar Den Bosch te maken. Met zijn 23 jaar is Mikulás ook al erg ervaren en is hij een rijpe persoonlijkheid. Hij beschikt over kwaliteiten en eigenschappen die wij heel goed kunnen gebruiken in ons streven om de weg omhoog in te zetten. We zijn erg blij dat deze transfer is gelukt.”
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan