12 sep , 16:39 Sport
fc den bosch
Kees Vos Fotografie
Na de succesvolle opening van het seizoen, staat na de interland-break, de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma.
FC Den Bosch speelde tijdens de interlandperiode een oefenwedstrijd tegen Willem II. De Bosschenaren wisten in Tilburg met 0-1 te winnen in het Brabants onderonsje. Byron Burgering bevestigde zijn goede vorm met de enige treffer van de wedstrijd.
Op vrijdag 30 augustus speelde FC Den Bosch de laatste competitiewedstrijd tegen Jong Ajax. Met een beauty van Byron Burgering wisten de Bosschenaren vroeg de score te openen. Jong Ajax had daarna het betere spel maar een solide Bossche verdediging hield goed stand. In minuut 24 wisten de Amsterdammers toch een gaatje te vinden in de defensie van FC Den Bosch, via een strakke voorzet van Banel wist Rijkhoff de gelijkmaker binnen te schieten. Een wedstrijd met kansen aan beiden kanten leek op een gelijkspel af te gaan. Totdat Burgering in de absolute slotfase doorkwam aan de rechterkant en Acheffay bediende. De invaller tekende voor de 1-2!
Opponent ADO Den Haag kende een minder goede repetitie voor het duel in de Vliert. De ploeg uit Den Haag ging in eigen huis hard onderuit tegen Excelsior, 0-5. De Rotterdammers kenden weinig moeite met de defensie van ADO Den Haag. Vooral de tweede helft was voor Excelsior, vier van de vijf Kralingse doelpunten vielen na rust.
Na de interland-break staat er een druk weekend op de agenda. Vrijdag in eigen huis tegen ADO Den Haag en op maandag de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Nascimento: “We hebben deze week rekening gehouden met het drukke programma, er is weinig tijd om te herstellen maar alle focus ligt nu op de wedstrijd van morgen.”
Vorig seizoen verloor FC Den Bosch met 1-2 in eigen huis. Ilias Boumassaoudi was de Bossche doelpuntenmaker. Daryl van Mieghem besliste de wedstrijd in Haags voordeel, diep in het slot van de wedstrijd.
De kaartverkoop gaat hard, kassa’s bij het stadion zijn open. Drukte wordt verwacht dus kom op tijd!
De wedstrijd begint vrijdag om 20:00 en staat onder leiding van Rob Dieperink. FC Den Bosch-ADO Den Haag is live te zien op ESPN 2.