FC Den Bosch op bezoek bij Helmond Sport

16 dec 2022, 15:31 Sport
fcdb excelsior 002
Het wordt alweer de laatste wedstrijd van het jaar 2022. Morgen neemt FC Den Bosch het op in en tegen Helmond. Het is de nummer 18 (Helmond Sport) van de Keuken Kampioen Divisie tegen de nummer 16 (FC Den Bosch). Het wordt de 35ste keer dat de twee Brabantse ploegen tegenover elkaar staan. Van de vorige 34 keer hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Zo werd er 10 keer gelijkgespeeld en wonnen ze allebei 12 keer.
De thuisspelende ploeg staat op een 18de plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Met 15 punten uit 17 wedstrijden staat het slechtst 3 punten voor op de nummer laatst Jong FC Utrecht. De vorige wedstrijd van Helmond Sport was een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Na een goal in de 30ste minuut van PEC Zwolle-middenvelder Thomas van den Belt kwam Helmond Sport op een 1-0 achterstand. De Helmonders wisten dit niet om te buigen en verloren de wedstrijd met 1-0 in Zwolle. De laatste overwinning van Helmond Sport dateert van 12 november. Toen Helmond Sport in Limburg de baas was tegen Roda JC. Een goal van Martijn Kaars zorgde voor de overwinning voor Helmond Sport.
FC Den Bosch heeft 4 punten meer dan Helmond Sport en staat daarmee op een 16de plaats. FC Den Bosch speelde haar laatste wedstrijd afgelopen zondag uit tegen Telstar. In een ijskoud IJmuiden wist FC Den Bosch niet te winnen in het BUKO Stadion. Door een doelpunt in de 77ste minuut van Tom Overtoom verloor FC Den Bosch met 1-0 van Telstar. 4 november was de laatste overwinning voor FC Den Bosch. Toen werd er in eigen huis door goals van Konings en een kopbal van Van Den Bogert met 2-1 gewonnen van De Graafschap.
De laatste Helmond Sport – FC Den Bosch eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een kwart wedstrijd kwam FC Den Bosch op voorsprong. Huidig RKC’er Kevin Felida zette de Bosschenaren op een 0-1 voorsprong. Een shot met zijn rechterbeen ging via de binnenkant van de paal binnen. Uiteindelijk gaf FC Den Bosch in de laatste minuut de voorsprong nog uit handen door een goal van Boyd Reith die een fraaie actie in huis had.
Coach Jack de Gier was niet tevreden over het spel dat zijn ploeg liet zien in de wedstrijd tegen Telstar: “Dat zondag niet goed was dat weten we allemaal, dat moet je soms ook snel vergeten. We speelden tegen een moeilijk systeem met 5 verdedigers, daarom in de prullenbak met die wedstrijd is het beste, dan blijft iedereen er het minst lang in hangen.”
Ook blikt de trainer alvast vooruit op de wedstrijd van morgen: “We kunnen een beetje dezelfde wedstrijd verwachten als bij Telstar. Wij willen natuurlijk de eerste seizoenshelft met 3 punten afsluiten, we zullen aan de bak moeten. De realiteit leert dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn en we morgen dus ontzettend scherp zullen moeten zijn.”
De wedstrijd wordt morgen om 20:00 uur gespeeld in het GS Staalwerken stadion. De wedstrijd is te volgen via onze socials en het schakelkanaal van ESPN.