Kan FC Den Bosch de eerste periodetitel pakken tegen De Graafschap

03 okt , 16:03 Sport
fcdb emmen 2122
Kees Vos Fotografie - denbosch.nieuws.nl
Vrijdagavond speelt FC Den Bosch de laatste wedstrijd van de eerste periode. De Bosschenaren weten wat ze te doen staat: na een gelijkspel in Velsen-Zuid, móet er in eigen huis gewonnen worden van De Graafschap om kans te maken op het bronzen periodeschild.
In de vorige speelronde ging FC Den Bosch op bezoek bij Telstar. Een stroeve start resulteerde in een slordige eerste helft. De Bosschenaren werden in fases onder druk gezet, maar door de solide verdediging bleven échte problemen uit. Af en toe was daar FC Den Bosch met een kansje. Zo had Byron Burgering dé kans van de wedstrijd, maar door uitstekend keeperswerk van Koeman junior – en een beetje pech – wist hij niet te scoren. In de 31e minuut was Telstar dichtbij de eerste treffer van de wedstrijd. Een kopbal van Nils Rossen leek in de bovenhoek te verdwijnen. Gelukkig voor FC lette Törles Knöll goed op. Hij werkte de bal met zijn hoofd uit de kruising.
Na rust kregen beide teams meer grip op hun spel. Toch was het vooral Telstar dat voor enkele hachelijke momenten voor het doel van FC Den Bosch zorgde. Dankzij sterk keeperswerk van Mees Bakker, die onder meer een kopbal van Danny Bakker knap stopte, bleef het Bossche doel schoon. De Bosschenaren werden zelf nog gevaarlijk via een hard schot van Danzell Gravenberch. Zijn poging vloog net over. In de slotfase gebeurde er, naast een discutabel penaltymoment met Nick de Groot, weinig. De penalty werd niet gegeven en de wedstrijd eindigde in 0-0.
Opponent De Graafschap won met 3-1 van Vitesse. Hoogtepunt van dat duel was een wondergoal van Irakli Yegoian, die namens Vitesse met een prachtige omhaal iets terug deed. Genoeg was dat niet, want de winst viel de kant op van De Superboeren. Oud Bosschenaar Ralf Seuntjes schoot namens De Graafschap een penalty binnen.
FC Den Bosch verloor de laatste drie competitieduels van De Graafschap, maar de ploeg uit Doetinchem won nog nooit vier keer op rij van de Bosschenaren. Daar komt bij dat FC Den Bosch dit seizoen niet verloor in de eigen Vliert. Die statistiek wil de thuisploeg, in een kolkende Vliert, vasthouden en daarmee de eerste periodetitel in vijf jaar binnen slepen.
De wedstrijd van vrijdag zorgt voor een positieve wedstrijdspanning in Den Bosch. Hoofdtrainer David Nascimento: “Het voel zeker als een finale. We zijn sportmensen en willen ontzettend graag winnen. Daarom is deze wedstrijd voor het team, de supporters en voor ons als staf toch wel héél spannend. Maar op een prettige, leuke manier. FC Den Bosch leeft enorm in de stad, we spelen voor een uitverkocht stadion… daar gaan we van genieten!”
De wedstrijd van is te zien op ESPN 3 en begint om 20:00 uur. FC Den Bosch – De Graafschap is ook te volgen via de socials van FC Den Bosch.