Nieuw thuistenue FC Den Bosch gebaseerd op de tuin der lusten

13 jul , 7:39 Sport
thuisshirt site qqzrn0gdxj2xsxz9j6vmsipstwqyciapprzthr2980
FC Den Bosch heeft het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2024-2025 gepresenteerd. Het shirt is geïnspireerd op het bekendste werk van Jheronimus Bosch, De tuin der lusten. Van de vele bloemen en planten in het werk is een patroon gemaakt, wat licht terugkomt op het shirt met een traditioneel FC Den Bosch-blauwe kleur. Op 13 juli is het shirt voor het eerst te koop op onze Open Dag.
In navolging op het uittenue, waar de schetsen van Bosch op prijken, is het thuistenue dit jaar ook een Bosch-referentie. Het werk van Bosch, en zéker De tuin der lusten, schuurt en is op het randje. Een randje dat ook wel eens aan FC Den Bosch kleeft. De prints op het shirts zijn gebaseerd op de, soms fantasierijke, bloemen en planten uit De tuin der lusten. In de nek is De Vogel Met De Brief terug te vinden. Een subtiele verwijzing naar één van de meest herkenbare figuren van Bosch. Het shirt is tot stand gekomen in samenwerking met het Jheronimus Bosch Art Center. De shoot vond plaats in het Huis van Bosch. In dit iconische pand op de Markt woonde en werkte Bosch samen met zijn familie. Tegenwoordig is het pand geopend voor een interactieve Bosch-beleving. Ook tijdens het seizoen krijgt deze samenwerking een vervolg.
Huis van Bosch
Het Huis van Bosch mengt oud met nieuw in een interactieve Bosch-beleving. Op elke etage in het geheel gerestaureerde, monumentale Huis van Bosch komt middels moderne multimediale technieken de wijze waarop Jheronimus Bosch en zijn familie woonden en werkten tot leven. De kamer in het achterhuis is teruggebracht naar de negentiende-eeuwse uitstraling die het ooit had. Beleef de geschiedenis van de stad ’s-Hertogenbosch in de Middeleeuwen. Loop binnen en beklim precies die middeleeuwse trap die Jheronimus jarenlang op- en af heeft gelopen. Voel wat Jheronimus moet hebben gevoeld toen hij hier leefde. In het Huis van Bosch word je teruggevoerd in de geschiedenis en komt de tijd van Bosch tot leven. Ervaar van zeer nabij een adembenemende mix van oude bouwstijlen en laat u door nieuwe multimediale technieken meenemen in het leven van Jheronimus Bosch als kind en als ijverige leerling van zijn vader, in het huis waar hij zijn uitzonderlijke teken- en schildertalenten ontwikkelde. Meer weten? Klik hier!
Jheronimus Bosch Art Center
Het internationale kennis- en ervaringscentrum Jheronimus Bosch Art Center is een unieke eerbetuiging aan de kunstenaar Jheronimus Bosch die rond 1450 is geboren en in 1516 is gestorven in ’s-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen hier de kunstenaar, zijn werk en zijn leven ontdekken en verkennen. Het Jheronimus Bosch Art Center is een multifunctioneel centrum. Het biedt niet alleen onderdak aan een moderne expositie over de middeleeuwse kunstenaar, maar ook aan een podium voor concerten en optredens, moderne kunst, een bibliotheek, educatorium en vergaderzalen. Ook kan de bezoeker shoppen in een exclusieve winkel. Het centrum is leuk en interessant om te bezoeken: het past prima in “een dagje ‘s-Hertogenbosch”. Ook is het de plaats voor educatie, studie en onderzoek; voor scholieren, studenten en wetenschappers. Meer weten over het JBAC? Klik hier!
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan