112

Honderden zakken met hennepafval gedumpt

Op de Gementweg tussen Vught en Cromvoirt zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele honderden zakken met hennepafval gedumpt. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapte de daders op heterdaad tijdens een surveillance ronde op heterdaad.

De beveiliger zag vanaf grote afstand een witte bestelbus met hoge snelheid weg rijden na de dumping van de zakken met hennepafval. Doordat de gehele weg vol lag met de zakken met hennepafval was het voor de beveiliger niet mogelijk om achter de dader of daders aan te gaan. Hij schakelde direct de politie in, maar die wist de daders niet meer te achterhalen

Over een afstand van meer dan een kilometer lagen enkel honderden zakken met afval verspreid over de weg, in de berm , en in het water langs de weg. Om ongevallen te voorkomende maakte de politie nadat zij ter plaatse waren de weg vrij. De gemeente is in kennis gesteld om de zakken op te ruimen.

Vermoedelijk zijn er bij de dumping meerdere personen betrokken geweest en zijn de zakken al rijdend uit de bestelbus gegooid. De politie heeft de zaak in onderzoek. De bestelbus zou mogelijke een witte Mercedes Vito zijn geweest. In de zakken zat voornamelijk potgrond, welke vermoedelijk afkomstig is geweest van een hennepkwekerij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen