112

Man (42) rijdt 197 km/uur op A2 richting Utrecht, rijbewijs direct ingevorderd

Foto: Politie

Afgelopen nacht reden politieagenten op de Bruistensingel toen ze een personenauto met hoge snelheid de oprit van de A2 op zagen rijden in de richting van Utrecht.

Toen de agenten achter de auto aanreden, reed deze al snel enkele honderden meters voor de politieauto uit. Inmiddels liep de snelheid op tot boven de 200 km/u en liep de auto nog steeds uit.

Hierop zijn de agenten een meting gestart waarmee ze konden vaststellen dat de auto, met aftrek van alle wettelijke correcties, minimaal 197 km/u reed op een gedeelte waar maximaal 120 km/u was toegestaan. Een overschrijding van tenminste 72 km/u dus.

Omdat de auto stopte bij een verder gelegen tankstation kon de politie de bestuurder uiteindelijk ter hoogte van de afslag Waardenburg staande houden. De bestuurder bleek een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Zijn rijbewijs is uiteraard onmiddellijk ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Gezien de forse overschrijding besloot het OM hem direct te dagvaarden. De man zal zich later dit jaar bij een rechter mogen verantwoorden voor de overtreding.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen