112

Auto in vlammen op in Den Bosch, aanmaakblokjes aangetroffen op banden van meerdere auto`s

In de wijk de Maaspoort is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto in vlammen op gegaan. Rond kwart over twee in de nacht kreeg de brandweer van Den Bosch de melding van een autobrand aan het Nederkwartier. Bij aankomst stond een geparkeerde auto aan de voorzijde volledig in brand.

De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle maar desondanks ging het voertuig bij de brand geheel verloren. Door de brand liepen ook twee voertuigen die naast het voertuig stonden schade op. Een auto die links naast de auto stond raakte dusdanig beschadigd dat ook dit voertuig waarschijnlijk niet meer terug op de weg zal komen. Een voertuig wat rechts naast de uitgebrande auto stond raakte slechts licht beschadigd.

Nadat de brand geblust was merkte brandweerlieden op dat er op verschillende banden van het uitgebrande voertuig aanmaakblokjes lagen of hadden gelegen.
Bij een controle van de voertuigen rond de uitgebrande auto werd een tweede voertuig aangetroffen waar op diverse banden aanmaakblokjes lagen. De politie heeft de omgeving van de auto`s na het aantreffen van de aanmaakblokjes afgezet met linten. De forensische opsporing van de politie zal vrijdagochtend ter plaatse sporen onderzoek doen. Tot dat het sporenonderzoek is afgerond zal de plaats delict bewaakt worden.

Na de brand werd door de politie een burgernet bericht verstuurd, waarin de politie opriep om verdachte zaken die met de brand verband zouden kunnen houden te melden bij de politie. Wie er achter de brandstichting zit is niet bekend. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Het was de derde keer in nog geen week tijd dat er een autobrand was in de Den Bosch. In de nacht van zaterdag op zondag ging een geparkeerde auto aan de Oude Vlijmenbseweg in Den Bosch in vlammen op, een nacht eerder werd een auto in brand gestoken aan de Zesde Haren in Den Bosch. Ook bij deze brand zouden na verluid aanmaakblokjes zijn aangetroffen. Na het uitbreken van deze brand zocht de politie met onder anderen een hond naar de daders van de brandstichting. Volgens getuigen zouden twee personen via een brandgang gevlucht zijn. De personen werden toen echter niet meer aangetroffen.

De eigenaresse van de getroffen voertuigen was behoorlijk ontdaan na de brandstichting. De eigenaar van het andere voertuig kon de politie vannacht nog niet bereiken. Of er verband is met de eerdere branden is niet bekend

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen