112

Auto gaat in vlammen op in Den Bosch

In Den Bosch is in de nacht van maandag op dinsdag nacht een auto in vlammen opgegaan. De auto van het merk Jeep stond geparkeerd aan de Schaloen ter hoogte van de Genhoes, en stond geparkeerd voor het pand van Kleurrijk wonen. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig volledig in brand.
De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto door de brand verloren ging.

Kort na de brand, rond de klok van kwart voor drie, verstuurde de politie een burgernetnet bericht, waarin zei verzocht verdachte zaken die met de autobrand te maken zouden kunnen hebben te melden bij de politie.

Nadat de brandweer de brand had geblust en was vertrokken, trof de politie langs het voertuig een lifehammer aan. Deze lifehammers zitten normaal in auto`s en kunnen gebruikt worden om in nood situaties de ramen uit de auto te slaan. Het vermoeden van de politie is dat deze lifehammer mogelijk is gebruikt, om een van de ramen van het voertuig in te slaan. De politie houdt er dan ook rekening mee, dat niet een technisch mankement maar brandstichting de oorzaak is van de brand.

Het voertuig ging bij de brand geheel verloren. De politie heeft de zaak in onderzoek. Een bergingsbedrijf is na de brand ingeschakeld om het uitgebrande voertuig af te voeren.

Reacties