Literair Podium met schrijfster Jutta Chorus

Foto: Perron-3

Op woensdag 15 maart is schrijfster Jutta Chorus te gast bij het Literair Podium in Perron-3.  Aansluitend op het Boekenweek thema van 2023 ‘Ik ben alles’ en Internationale Vrouwendag, gaat interviewer Ivan Borghstijn met Jutta in gesprek over haar nieuwste boek ‘Alma’s dochters’.

Jutta’s boek ‘Alma’s dochters’ gaat over vier generaties vrouwen die leefden in een tijd waarin het vanzelfsprekend was dat mannen in het middelpunt van onze maatschappij stonden. En ook een tijd waarin het voor vrouwen nog níet vanzelfsprekend was om hun dromen na te jagen. Maar er zijn genoeg vrouwen die dit wél hebben gedaan. Alleen velen van hen halen de geschiedenisboeken niet – zo ook Alma’s dochters. Hier is nu verandering in gekomen! Jutta zorgt ervoor dat deze vijf vrouwen – met verhalen en een familiegeschiedenis die het verdienen om gehoord te worden – wél een plekje in de schijnwerpers krijgen.

Jutta Chorus

Het Literair Podium nodigt iedere maand schrijvers uit die volop in de belangstelling staan. Een samenwerking tussen Huis73, Boekhandel Adr. Heinen, Boekhandel De Omslag en Perron-3. Dit keer is het dus de beurt aan Jutta Chorus (Leiden, 1967). Ze is schrijver, onderzoeksjournalist en gespecialiseerd in radicalisering. Je kunt haar kennen van stukken uit het NRC Handelsblad, waar ze al sinds 1993 voor schrijft, maar ook door haar eerder geschreven journalistieke boeken.

Het Literair Podium met Jutta Chorus begint woensdag om 20.00 uur in Perron-3. Kaarten kosten 12,50 euro (inclusief pauzedrankje) en kunnen besteld worden via de website of aan de kassa.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen