Meepraten over ontwikkelplannen Bloemenkampkwartier

Foto: Kees Vos Fotografie

De gemeente en BrabantWonen gaan samen aan de slag met het maken van ontwikkelplannen voor het Bloemenkampkwartier. Dit is het gebied tussen de Zuid-Willemsvaart en winkelcentrum Arena. Inwoners kunnen meedenken over de invulling van de plannen.

De woningcorporatie en de gemeente zien in het gebied volop kansen voor meer betaalbare woningen en het toevoegen van meer groen. Daarnaast vormt het Bloemenkampkwartier een aantrekkelijke verbinding tussen de historische binnenstad, het Zuid-Willemspark en de Bossche Stadsdelta. Kortom: een volwaardig onderdeel van de brede binnenstad.

Zusterflat

Een eerste stap in de ontwikkelplannen van het Bloemenkampkwartier is het vervangen van de oude Zusterflat aan de Zuid-Willemsvaart.  BrabantWonen wil hier ongeveer 150 nieuwe, eigentijdse en duurzame huurappartementen realiseren. Het appartementengebouw Carolushof zal over enkele jaren ook plaats maken voor nieuwe woningen. De bewoners van Carolushof zijn hierover deze week geïnformeerd. De sloop van het gebouw vindt op zijn vroegst in 2027 plaats. BrabantWonen kiest hier voor vervangende nieuwbouw, omdat het huidige gebouw niet voldoende kan worden aangepast en verduurzaamd. Zodra er een datum bekend is, ondersteunt de corporatie deze bewoners uiteraard met het vinden van een andere woning.

Meepraten

Om te komen tot een aansprekend plan, dat mooi aansluit op de omgeving, is het zaak input op te halen. De gemeente en BrabantWonen nodigen bewoners van de buurt van harte uit om op maandag 20 maart met hen in gesprek te gaan. Zo kunnen deze bewoners ideeën inbrengen die zij hebben voor hun eigen buurt. Die ideeën vormen een waardevolle bijdrage aan het kader voor de ontwikkelplannen. Daarnaast kunnen inwoners ook online meedenken via een digitaal platform; dat platform gaat live op de dag van de inloopbijeenkomst. Na het ophalen van de eerste input kunnen inwoners eind april een terugkoppeling verwachten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties

Cookieinstellingen