Sluiting woning door de handel in lachgas

Foto: Pixabay

De burgemeester heeft een woning aan de Steve Bikostraat gesloten voor drie maanden. Dit om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woning als drugspand. In de woning zijn bij onderzoek 64 flessen lachgas gevonden.

Omwonenden meldden al een tijd overlast. Overlast door het gebruik en de handel van lachgas in en vanuit de woning. Deze meldingen zijn uiteindelijk de reden geweest voor de politie om onderzoek te doen in de woning.

Burgemeester Jack Mikkers: “Samen zien we meer, dat blijkt ook nu. Fijn wonen vindt iedereen belangrijk. Dat begint bij een veilige omgeving. Een drugspand in je buurt, past daar niet in. Goed dat de signalen zijn opgemerkt en gemeld. Hierdoor hebben inwoners, politie en gemeente samen kunnen handelen”.

Lachgas per 1 januari verboden
Lachgas is per 1 januari 2023 toegevoegd aan de Opiumwet. Daarmee is het gebruik, bezit en de handel ervan strafbaar. Behalve deze strafbaarstelling is de burgemeester bevoegd een pand te sluiten als daarin een handelshoeveelheid lachgas aanwezig is. Van deze bevoegdheid is nu voor de eerste keer gebruik gemaakt.

Het landelijke verbod op lachgas is niet zonder reden. Gebruik van lachgas brengt ernstige schade toe aan de gezondheid. Ook zijn de flessen waarin lachgas wordt opgeslagen brand- en explosiegevaarlijk. Behalve deze gevaren zorgt de handel en het gebruik van lachgas voor fysieke overlast. Dat is ook het geval in dit specifieke geval.

Via een bewonersbrief is de directe omgeving van de woning op de hoogte gebracht van de sluiting.

Bron: Gemeente

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen