Altijd een watertappunt in de buurt

Foto: Pixabay

Kiezen voor een gezonde en energieke dorstlesser is nu nog makkelijker. In ’s-Hertogenbosch is er altijd een watertappunt in buurt, waar je gratis je flesje kunt vullen met kraanwater. De nieuwe watertappunten in verschillende grote parken houden je nu energiek en scherp tijdens het bewegen, spelen en ontmoeten in een groene omgeving.

Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft bewust gekozen om dit jaar extra watertappunten te plaatsen bij diverse parken. Afgelopen zomer zijn er al watertappunten geplaats bij de skatebaan Oosterplas, Beatrixpark (Kruiskamp) en IJzeren Vrouw. In november zijn ook bij de Noorderplas en het Westerpark watertappunten te vinden. Hierdoor is het tijdens het bewegen, spelen en ontmoeten gemakkelijk om de gezonde keuze te maken. Bekijk alle openbare dorstlessers in ’s-Hertogenbosch op de drinkwaterkaart.

Even tappen en door
Of je nu aan het wandelen bent met de hond, naar werk fietst, speelt met klasgenootjes of hardloopt. Iedereen kan altijd gebruikmaken van het watertappunt. Zo kun je even tappen en weer door! Waterdrinken is niet alleen gezond, je blijft er ook energiek en scherp door.

Blije skaters
Eén van de plekken waar een extra watertappunt is geplaatst is de Oosterplas. Naast de skatebaan kunnen skateboarders hun dorst lessen tussen hun skateboardtrucs door. Vandaag, op Kraanwaterdag wordt dit watertappunt samen met wijkbewoners en gebruikers van het park feestelijk in gebruik genomen. Joël is er blij mee: “Skaten is best intensief. We willen al een tijdje een watertappunt. Chill dat deze er nu is.”

Samen Gezond ’s-Hertogenbosch
Alle inwoners van ’s-Hertogenbosch hebben recht op meer gezonde en gelukkige jaren. We zien echter in ’s-Hertogenbosch dat de gezondheidsverschillen tussen mensen in verschillende wijken groot zijn. Deze verschillen vinden wij onaanvaardbaar. Met het programma Samen Gezond ’s-Hertogenbosch zetten we fors in om een gezond leven en gezonde keuzes makkelijker te maken. En we zorgen voor een leefomgeving die uitnodigt om vaker gezonde keuzes te maken. Eén van de acties die hieruit voortkomt zijn de extra watertappunten in onze gemeente.

Bron: Gemeente

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen