Afvalstoffendienst start weer met inzameling afval

Foto: Gemeente

Vanaf vrijdag 16 februari haalt de Afvalstoffendienst weer afval op. Zowel bij inwoners uit de gemeente ’s-Hertogenbosch maar ook in Heusden, Oisterwijk en Vught. De juiste inzameldagen vindt u op de Afvalkalender en in de Afvalstoffendienst app.

Nieuwe routes
Vanaf vrijdag 16 februari rijdt men ook de nieuwe routes. Het kan zo zijn dat op een andere dag uw afval op wordt opgehaald, ff op een ander tijdstip op de dag. Zet uw afval op de inzameldag daarom voor 7.00 uur aan straat.

Aanbieden van restafval
Inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught mochten, als hun grijze container vol was, het restafval éénmalig in de groene container doen. Houd bij het aanbieden van de containers, de data uit de afvalkalender aan. Dus mag uw grijze container naar buiten? Zet deze dan aan de straat. Is uw groene container aan de beurt? Dan mag u deze éénmalig aanbieden met restafval erin. Ook al het bedrijfsmatige afval zamelen we vanaf deze datum weer in. En kunnen inwoners hun grofvuil, snoeihout en elektrische apparaten weer laten ophalen.

Achtergrond
Sinds maandag 5 februari haalde de Afvalstoffendienst een groot deel van het afval niet op. Dit omdat op last van de Nederlandse Arbeidsinspectie de werkzaamheden in de overslaghal van de Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch waren stilgelegd. Hierdoor was het niet mogelijk afval in te zamelen omdat onze vrachtwagens het afval niet kwijt konden in de overslaghal.

Samen met de Arbeidsinspectie bekijken we welke maatregelen nodig zijn om de overslag weer open te krijgen. Toch kunnen we nu wel al starten met de inzameling. Het afval brengen we tijdelijk naar andere overslaglocaties in de regio.

Vragen en antwoorden
Heeft u vragen over het opstarten van de afvalinzameling? Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen op de website van de Afvalstoffendienst.

Bron: Gemeente

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen