Woensdagmarkt krijgt nieuwe indeling: bij elkaar en gezellig

Foto: Pixabay

Na de zomervakantie krijgt de woensdagmarkt een nieuwe indeling. Er komt een logische looproute en meer samenhang door de kramen bij elkaar te zetten. Dit zorgt voor een overzichtelijke en gezellige warenmarkt. Net zoals de zaterdagmarkt. Samen met de marktadviescommissie vinden we het belangrijk dat de markt deze nieuwe indeling nodig heeft om aantrekkelijk te blijven.

Aantrekkelijke markt
De grootste aanpassing is het verdwijnen van de warenmarkt op de Pensmarkt. Hierdoor verplaatsen alle kooplieden naar de Markt. Hier kan de indeling overzichtelijker neergezet worden en vallen er minder gaten. Daarnaast is er in de nieuwe indeling meer oog voor de verbinding tussen ondernemers op en rondom de markt.

Wethouder Ralph Geers: “Het is goed om te zien dat we samen tot een nieuwe opstelling van de woensdagmarkt zijn gekomen. Een markt zonder gaten zorgt voor meer gezelligheid. Een plek waar bezoekers willen zijn en een toevoeging voor het aanbod in onze binnenstad. En goed voor de toekomst van de warenmarkt”.

Maarten van Noord, marktadviescommissie: “Het zal in het begin misschien even zoeken zijn naar je favoriete kramen, maar we denken dat de markt op woensdag een stuk gezelliger zal worden”.

Samen maken we de binnenstad
Samen met andere belangrijke betrokkenen in de binnenstad zoals de Koninklijke Horeca, Hoteloverleg, ondernemersvereniging Hartje en Den Bosch Partners is de nieuwe indeling besproken. De nieuwe indeling zorgt ook verbinding met andere functies in de binnenstad. Er is een goede looproute op de markt en verbinding richting winkels en horeca eromheen.

Zo is er vanaf de zijstraten (Kolperstraat, Ridderstraat, Kerkstraat) betere toegang richting de Markt. En andersom. De markt is hierdoor ook toekomstbestendig en behoud een gezellig karakter als het aantal kooplieden enigszins afneemt, wat een landelijke trend is.

Chrisje Clement, Binnenstadsmanager Den Bosch Partners: “De verbinder van de stad, dat is de Markt volgens het gebiedspaspoort (pdf) dat in maart 2024 samen is gemaakt met de verschillende partijen. Mede door het gebiedspaspoort Markt is de verbinding met elkaar opgezocht. Dit laat zien dat het marktgebied samenwerkt en dat het een ontmoetingsplek is waarbij oog is voor iedereen”.

Nieuwe indeling
Binnenkort wordt de nieuwe indeling ingevuld. Ook voor de invulling heeft de marktadviescommissie uitgangspunten meegegeven. Zodra bekend is welke ondernemer waar komt te staan, wordt dit gepubliceerd.

bron; gemeente

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen