Controles voor veilige omgeving

mei 23 , 16:27 Gemeente
politie actie velddriel 2
Afgelopen maand zijn er verschillende ondernemers gecontroleerd door de gemeente. Dat deden ze samen met de politie, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Douane. Dit soort controles doen we standaard. Dit keer was het aan Hinthamereinde.
Wat trof men aan
Er werd gecontroleerd op wet- en regelgeving. Zestelden onder andere illegaal stroomgebruik, illegale bewoning, exploitatie zonder vergunning en een illegale kansspelautomaat in een horecazaak vast. Ook werd er bij één ondernemer 6 kilo shisha aangetroffen, 430 illegale vapes en 85 pakjes snus. Illegale zaken zijn afgepakt en de overtreders kunnen een boetebedrag verwachten.
In gesprek met
Men sprak ook met verschillende bewoners en ondernemers in de straat. Zij vroegen aandacht voor enkele ergernissen. Dat komt onder andere door de parkeeroverlast, hardrijders en zwerfafval. Dit soort ergernissen hebben negatieve invloed op de beleving van fijn wonen en ondernemen in de straat. Wijkhandhaving van politie en gemeente zijn hiermee aan de slag. Ook zijn er vermoedens dat er soms niet eerlijk ondernomen en gehandeld.
Melden helpt!
Een schone, veilige en leefbare omgeving vindt iedereen fijn. De veiligheidspartners kunnen niet ieder moment in jouw straat op pad zijn. Daarom is het belangrijk dat je melding
maakt, als je ergens geen goed gevoel bij hebt. Dan kunnen wij erop inzetten. Meld je liever anoniem? Of heb je het vermoeden dat er criminele activiteiten plaatsvinden? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of ga naar de website van Meld Misdaad Anoniem .
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan