De aanbevelingen van het burgerberaad

jun 12 , 17:21 Gemeente
bossche burgerberaad
Met het 1e Bossche burgerberaad gaven we inwoners een stem over het vraagstuk: ‘Hoe worden we fijn oud in ’s-Hertogenbosch?’. Het burgerberaad gaf ons met het eindrapport een rijkdom aan informatie. Sommige van de 34 aanbevelingen zijn nieuw en inspirerend en vragen om uitwerking. Andere kunnen al meteen een plek krijgen in plannen of worden uitgevoerd.
Helpende handjes: de Bossche vorm van voorzorgcirkels
Het burgerberaad vindt het belangrijk dat we elkaar ondersteunen en omkijken naar elkaar. Wethouder Pieter-Paul Slikker is het daar volledig mee eens: “We zijn een stad van samen. Het 1e Bossche burgerberaad liet dat ook zien. En die energie moeten we vasthouden. Daarom starten we na de zomer met de Bossche manier van voorzorgcirkels. Een voorzorgcirkel is er voor jong tot oud. Zo’n cirkel bestaat uit mensen die, geholpen door verbinders, bij elkaar wonen (op loopafstand) en elkaar helpen om langer thuis te kunnen blijven wonen. Ik ben trots op de al vele mooie voorbeelden in onze gemeente. Het opzetten en ondersteunen van voorzorgcirkels zet dat nog meer kracht bij. Want met elkaar moeten we blijven werken aan een zorgzame samenleving.”
Met de Bossche vorm van voorzorgcirkels maken we direct een start met het uitvoeren van aanbevelingen. Dat doen we samen met onze maatschappelijke partners en bespreken we met de monitorgroep van het burgerberaad. Deze groep bestaat uit leden van het burgerberaad die de opvolging van de aanbevelingen volgt.
Vragen over de voorzorgcirkels? Stuur een mail via het digitaal contactformulier .
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan