Tennistoernooi Rosmalen vervroegt finale vanwege eerste EK-duel Oranje

jun 13 , 7:30 Nieuws
voetbal tennis
Het grastoernooi van Rosmalen heeft de tennisfinale bij de mannen van zondag vervroegd vanwege het openingsduel van het Nederlands elftal op het EK voetbal. De eindstrijd van het mannentoernooi begint nu al om 12.00 uur.
Oranje speelt zondag om 15.00 uur in Hamburg de eerste EK-wedstrijd tegen Polen. De mannenfinale op het Libéma Open zou aanvankelijk rond dezelfde tijd beginnen.
Door het vervroegde tijdstip van de mannenfinale staat de eindstrijd bij de vrouwen nu om 14.30 uur op het programma. Normaal gesproken wordt eerst de finale van de vrouwen gespeeld en daarna die van de mannen.
"Mede op verzoek van de media is dat aangepast, aangezien de kans op een Nederlandse finalist bij de mannen groter is dan bij de vrouwen", meldt de organisatie woensdag. De afgelopen twee edities werd het toernooi gewonnen door een Nederlandse man. In 2022 zegevierde Tim van Rijthoven. Vorig jaar was Tallon Griekspoor de beste.
Griekspoor heeft nog altijd zicht op de titel na zijn zege op de Serviër Miomir Kecmanovic. De Noord-Hollander speelt woensdag in de achtste finales tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald. Van Rijthoven werd dinsdag bij zijn rentree na anderhalf jaar blessureleed uitgeschakeld door de Belg Zizou Bergs.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan