Natuur en Landschap deel 15

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap.  Aflevering 15 werden gemaakt bij Landgoed Steenenburg het voormalige Land van Ooit in Drunen.

De gemeente Heusden betaalde in 2008 15,4 miljoen euro voor de gronden en opstallen van het Land van Ooit. De verantwoordelijk wethouder maakte niet alleen bekend dat de roze kleur van het kasteel zou verdwijnen, maar ook dat het 34 hectare grote gebied in het hart van de gemeente een recreatief-toeristische bestemming zou behouden. Nu – twaalf jaar later – is de zaak eindelijk rond. De roze kleur van het kasteel is inderdaad verdwenen, maar van een toeristische trekpleister van formaat op de plek van het Land van Ooit is geen sprake. Op het terrein komen woningen en een medisch-diagnostisch centrum.

Het landgoed is weer open gesteld voor publiek.
Hoewel het een relatief klein terrein is, is het zeker een mooi gebied om met kleine kinderen een kijkje te nemen. Wie wil er nou niet rond een kasteel spelen, even als standbeeld gaan staan op een zuil genieten van de eekhoorntjes en vele vogels in het park en als kers op de taart een groep soldaten die door het water loopt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Reacties