Natuur en Landschap deel 20

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap.  Aflevering 20 werden de foto’s gemaakt bij Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk is een indrukwekkend Kasteel met daaromheen een prachtig wandelgebied. Het kasteel dateert uit de 11de eeuw en kent een rijke historie.
In de loop van de eeuwen is aan kasteel Heeswijk zoveel gebouwd, gesloopt en vertimmerd, dat de middeleeuwse bouwheren vandaag de dag grote moeite zouden hebben om hun kasteel nog te herkennen. Heeswijk mag dan een bouwhistorisch allegaartje zijn, het is nog altijd een groot, imposant en prachtig gelegen complex, dat met recht beschouwd kan worden als een van de belangrijke middeleeuwse kastelen van Noord-Brabant.

Het wandelgebied is vrij te betreden en er staat een mooie uitkijktoren die uitkijkt bij mooi weer tot het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch. Wandelend door het park voelen en zien we dat de lente werkelijk uit zijn voegen barst. Het groen en bloemen begint de wereld weer te kleuren en de vogels zijn overal druk aan het nestelen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties