Huis73 opent Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek

Foto: Huis 73

Op 1 december zijn in Huis73 Den Bosch (Hinthamerstraat) en Bibliotheek Vught (DePetrus) twee Informatiepunten Digitale Overheid geopend. Iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij overheidszaken die digitaal geregeld moeten worden, kan er gratis terecht voor hulp.

Tegenwoordig moet je dingen met de overheid heel vaak met de computer en internet regelen. Bijvoorbeeld een afspraak maken bij de gemeente, een rijbewijs aanvragen, werk zoeken of je studiefinanciering regelen. Veel mensen kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Daarom is er het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek.

Het Informatiepunt Digitale Overheid

Het IDO kan onder andere ondersteunen bij vragen over: DigiD, Belastingen & Toeslagen, AOW, Werk & Uitkering, Inburgering, Rijbewijs, Zorg, Studiefinanciering en Verkeersboetes. De medewerkers van het Inlooppunt helpen u gratis op weg. Ze geven u informatie waar u mee verder kunt of verwijzen u naar de juiste organisatie. U kunt binnenlopen tijdens openingstijden van de bibliotheek. U hoeft geen afspraak te maken. Ook hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek. Bent u of kent u iemand die hulp kan gebruiken bij zaken met de overheid? Kom langs of kijk voor meer informatie op www.huis73.nl/IDO

Rol van de Bibliotheek

Er zijn steeds minder loketten van uitvoeringsorganisaties van de overheid waar men fysiek terecht kan voor hulp. Hierin ligt een rol voor de bibliotheek aangezien de bibliotheek dichtbij, menselijk, neutraal en laagdrempelig is. De bibliotheek maakt mensen zelfredzaam en digitale vaardigheid is daar een belangrijk onderdeel van.
De bibliotheek biedt bij het IDO geen afhandeling van vragen op casusniveau. We ondersteunen tot aan de ‘Mijn’-omgeving en kunnen eventueel verder doorverwijzen naar lokale maatschappelijke organisaties.

Openingstijden IDO
Den Bosch:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 21.00 uur (i.v.m. coronamaatregelen sluiten we tijdelijk om 18.00 uur)
Zaterdag en zondag: 10.00 – 17.00 uur
Vught:
Maandag t/m vrijdag: 14.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen