Charles de Mooij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Foto: Den Bosch Nieuws

Directeur van het Noordbrabants Museum Charles de Mooij is zondagmiddag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Het versiersel kreeg De Mooij opgespeld door burgemeester Jack Mikkers.

De Mooij is sinds 1986 verbonden aan het museum in Den Bosch, waarvan de laatste dertien jaar als directeur. Volgens de directeur is het museum er voor iedereen en probeert hij jong en oud in contact te brengen met het museum, en dat is niet vanzelfsprekend in de museumwereld. Laagdrempeligheid staat bij De Mooij hoog in het vaandel.
“De Mooij is een bekwaam directeur, met een uitzonderlijk karakter van verdiensten, zowel in de hoofdfunctie als in alle nevenfuncties en uiteenlopende besturen. Zijn inzet is gericht op een culturele / historische insteek ten dienste van de cultuursector. Daarmee heeft hij nationaal en internationaal grote faam verworven.

Zijn innovatieve en ‘out-of-the-box’-benadering heeft bredere maatschappelijke waarde gehad, met name rond de cultuursector van Brabant.”, zo valt er in het persbericht te lezen.
Met de ondernemersgeest van De Mooij groeide het Noordbrabants Museum uit van een museum van zo’n 100.000 bezoekers per jaar tot een museum met 250.000 bezoekers op jaarbasis.

Bron: HTR

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen