“En wat er bij ons…”

“En wat er bij ons ook ooit gebeuren zal, we vieren altijd carnaval ” zongen de Twee Pinten in de vorige eeuw. En nu is deze zin actueler dan ooit. Want carnaval vieren zoals we dat gewend zijn zit er helaas niet in. Maar veel Oeteldonkers geven er deze editie hun eigen draai aan. En maken carnaval 2021 uniek .

Denbosch.nieuws.nl gaat vanaf vandaag artikelen plaatsen over deze Oeteldonkers. Oeteldonk zit in je hart. En ook al kan er bijna niets, dat hart blijft kloppen.

Vandaag gingen wij met Ellis van De Oeteldonksche Club van 1882 mee op pad om Knillissen uit te reiken . Boer Knillis wordt dit jaar 99 jaar. Maar… zal op carnavalszondag niet uit zijn sokkel verrijzen .
Daarom zijn er 99 3-D Knilissen gemaakt die onderdeel zijn van een feestpakket. Te koop ? Nee. Mensen kregen de kans anderen te nomineren voor deze speciale onderscheiding.

Vanochtend waren de gelukkigen : Peter van Hoof; wie is niet door hem op de foto gezet tijdens een van de vele carnavalsjaren waarin hij al actief is. Hij is er altijd en overal. En stelt altijd voor iedereen zijn fotowerk beschikbaar.

Een Knillispakket ging ook naar Bea Wolf van Kindcentrum De Haren. Zij is dè initiatiefneemster hier om elk jaar Oeteldonk te laten leven onder de jeugd. Op 1 maart gaat zij met pensioen. Dan is het in deze periode niet de fijnste manier om afscheid te nemen … Wedden dat we haar gewoon terugzien in 2022 ?

Tenslotte Kees Vos. Een bekende naam ? Voor de trouwe lezers van deze online krant wellicht wel, hij is de fotograaf die veel evenementen op de foto zet, niet in het minst Oeteldonkse evenementen. Maar ook buiten dat steeds vastlegt wat er in de stad gebeurt. Hij werd verrast want zou de foto’s maken van Peter en Bea. Nu staat hij er zelf op ! ( foto’s van Peter )

De 3-D Knillis is vaker uitgereikt de afgelopen dagen en dat gaat nog tot de carnavalsdagen dagen door.

Morgen weer een nieuwe aflevering van : “En wat er bij ons…”
We hopen op deze manier bij te dragen het carnaval tòch te laten leven, ook nu zoveel niet kan. Met de nadruk op wat wèl kan. En wat wèl gebeurt …

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen